Nadat ik zo enthousiast werd van mijn allereerste liquid eyeliner wilde ik ook heel graag eens een gel eyeliner uitproberen. In de `natuurcosmetica-wereld` zijn er nog maar weinig gel eyeliners te vinden. Misschien omdat een gel moeilijker te maken is zonder synthetische ingrediënten? Extra nieuwsgierig werd ik daarom naar een natuurcosmetica-merk dat zich wel waagde aan een eyeliner in gel-vorm: 100% Pure .

100% Pure Gel Eyeliner in Shimmery Chocolate

De 100% Pure Gel Eyeliner in Shimmery Chocolate heeft een donkerbruine kleur met lichte shimmers. In een bepaald licht kan deze kleur wat naar het grijs toe neigen. De `shimmers` zijn niet heel opvallend, maar ze geven een mooie lichte glans mee aan de eyeliner. Daardoor (en natuurlijk doordat het een bruine kleur is) ontstaat er een wat zachter effect.

De textuur van de 100% Pure Gel Eyeliner is tamelijk zacht. De gel eyeliner lijkt bijna wat `nat` (meer naar een crème neigend) te zijn als je er met een kwastje in dept. De gel eyeliner is daardoor minder dekkend en zal dan ook opgebouwd moeten worden. Een nadeel is dus dat je langer bezig bent om een mooie dekkende, strakke lijn te maken. Onmogelijk is dit gelukkig niet (om het lijntje te creëren dat ik op de foto draag, ben ik twee keer over mijn allereerste geschetste lijn heen gegaan)! Foutjes kunnen daarentegen weer makkelijker tussentijds gecorrigeerd worden. Super verbaasd was ik dat de 100% Pure Gel Eyeliner echt enorm lang blijft zitten, zonder te versmeren of te vervagen. Hiermee verslaat deze natuurlijke gel eyeliner zelfs mijn waterproof liquid liner van Sans Soucis, die aan het einde van de dag wel een afdruk achterliet boven mijn oogplooi.

100% Pure Gel Eyeliner in Shimmery Chocolate

Persoonlijk ben ik dus erg blij met mijn 100% Pure Gel Eyeliner in Shimmery Chocolate. De kleur vind ik erg mooi en staat net wat zachter bij mijn blonde haren dan een donker zwart. Vooral onder de indruk ben ik ook van de `houdbaarheid` van deze gel eyeliner. Die is namelijk enorm goed (aan het einde van de dag zit hij er nog precies zo op als aangebracht – maar ik heb geen vettige oogleden). De dekking van de 100% Pure Gel Eyeliner zou naar mijn mening nog wat verbeterd kunnen worden. Ik heb echter geen ervaring met andere gel eyeliners, dus het kan ook zijn dat ik gewoon een te hoge verwachting heb.

De 100% Pure Gel Eyeliner kost rond de €21,- en wordt o.a verkocht bij de natuurcosmetica-webshop Sophia Mulder.

Lees ook:
- Sans Soucis Long Lasting Liquid Liner
- Dr.Hauschka Kajal Eyeliner 06 en 07  (LE: Slow Mood)