De Foundationstick van Bobbi Brown is één van mijn meest gebruikte make-up producten. Deze Foundationstick kan vanzelfsprekend gebruikt worden als foundation, maar ook als coverstick (op pukkeltjes, littekentjes etc.) en concealer (op wallen onder de ogen).

De Bobbi Brown Foundationstick als coverstick bij pukkeltjes

Het vaakst gebruik ik de Foundationstick (als coverstick) in combinatie met de Moisture Rich Foundation van Bobbi Brown. Als eerst verspreid ik een dun laagje foundation van de Moisture Rich over mijn gezicht en vervolgens breng ik de Foundationstick plaatselijk aan op pukkeltjes en andere oneffenheden (die nog niet gecoverd zijn). De Foundationstick geeft echt een super goede dekking bij allerlei soorten oneffenheden, zoals pukkels en littekentjes. Ook kan hij makkelijk worden verspreidt op de huid, zodat er geen overgangen ontstaan tussen foundation en coverstick.

Bobbi Brown Foundationstick in Beige 3, before-after pictures

De Bobbi Brown Foundationstick als basis voor een egale huid

Ondanks de zeer hoge dekking kan deze Bobbi Brown Foundationstick ook prima als foundation gebruikt worden. Het fijne van deze stick is namelijk dat je zelf de hoeveelheid product bepaalt en het ook makkelijk in laagjes op te bouwen is. Voor een `no-make-up look` smeer je dus gewoon wat minder foundation op je gezicht. Het beste werkt het om het product eerst op een foundationbrush te smeren en het dan pas met deze brush aan te brengen op het gezicht. Een nadeel van zo`n `compactere` foundation is, dat je langer de tijd nodig hebt om hem goed aan te brengen (daarom gebruik ik in het algemeen liever mijn Bobbi Brown Moisture Rich Foundation als basis – en de Foundationstick dus als coverstick).

Van boven n. onder: 1) Zonder make-up 2) Met de Bobbi Brown Foundationstick in Beige (3) – een dun laagje heb ik als foundation aangebracht en daarna heb ik de foundationstick lichtjes plaatselijk als coverstick gebruikt. Hoe meer tijd je erin steekt, hoe preciezer het resultaat wordt (je zult dan eigenlijk geen spoor foundation op de huid ontdekken).

Bobbi Brown Foundationstick 3 Beige (Before-After pictures)Bobbi Brown Foundationstick 3 Beige (Before-After Pictures)

De Foundationstick is geschikt voor bijna alle huidtypen, alleen bij de zeer vettige huid zou ik een andere foundation aanraden. De stick zelf voelt niet vettend aan, maar op een vettigere huid kan hij minder goed `ingemasseerd` worden, waardoor hij sneller strepen achterlaat en een minder goede draagduur krijgt. Op mijn normale huid blijft de foundation de gehele dag zitten (zelfs op de heel warme dagen). De stick heeft geen SPF-bescherming, wat ik persoonlijk niet zo erg vind. Daardoor ruikt deze foundation in vergelijking met de Moisture Rich Foundation van Bobbi Brown stukken fijner.

Kortom

De Bobbi Brown Foundationstick behoort echt tot mijn favoriete gezichtsproducten. Hij is echt super als coverstick: hij geeft een erg goede dekking en heeft daarnaast ook nog eens de perfecte textuur (niet te hard, maar ook niet te zacht) om makkelijk plaatselijk te worden aangebracht met een dun kwastje. De Foundationstick is bovendien goed als foundation te gebruiken, maar bij het aanbrengen ervan is geduld wat meer nodig. De Foundationstick van Bobbi Brown kost rond de €40,- maar gaat gelukkig erg lang mee.

Lees ook:
- Bobbi Brown Moisture Rich Foundation in Beige (3)
- Bobbi Brown Creamy Lipcolor in Pink Buff (22)