Bobbi Brown Moisture Rich foundation in No.3 BeigeDe Bobbi Brown Moisture rich foundation behoort absoluut tot mijn lievelingsproducten (die ik daarom ook dagelijks gebruik). Met een prijskaartje van ongeveer €40,- voor 30 ml mag je natuurlijk wel wat verwachten van het product, maar als je op zoek bent naar een natuurlijk uitziende, licht- tot mediumdekking gevende foundation voor een normale tot droge huid, dan kan deze foundation je bijna niet teleurstellen.

De Moisture rich foundation helpt super goed bij het coveren van oneffenheden zoals pukkeltjes en littekentjes. Een dun laagje foundation doet al wonderen! Zelf vind ik het het mooiste om de foundation lichtjes aan te brengen en daarna de nog overige pukkeltjes met concealer te coveren. De extra dekking wordt dan alleen daar aangebracht waar je het nodig hebt. Maar met deze foundation kan je ook heel goed een wat dikkere laag aanbrengen.

Van boven naar onder: 1) Zonder foundation 2) Met een héél dun laagje foundation

Bobbi Brown Moisture Rich foundation

Bobbi Brown Moisture Rich foundation in No.3 Beige

De Bobbi Brown Moisture Rich foundation is dus goed in laagjes op te bouwen, geeft een natuurlijke glans (i.p.v een matte finish) en laat de huid er mooi gezond uitzien. Om toch nog een minpuntje van deze foundation te noemen: Er zit vanwege de SPF 15 een zonnebrandmelk-geur aan deze foundation, waar ik niet zo van hou. Deze geur blijft echter niet lang aanwezig. Daarnaast heeft de foundation geen pompje (wat ik persoonlijk niet erg vind). Ik schud de foundation voor gebruik, zodat er telkens wat foundation aan de dop komt. Op die manier kan ik met mijn foundationkwast makkelijk bij het product (in de dop) en de hoeveelheid foundation bepalen.

De Moisture rich foundation onderscheidt zich van andere foundations door de mooie natuurlijke finish en de toch goede dekking. De huid ziet eruit naar huid, zelfs als je je huid van dichtbij bekijkt in fel daglicht. En daar kunnen veel andere foundations niet tegenop, omdat dan of de dekking te weinig is, of er dan van dichtbij een soort foundation-laagje op je huid zit met een heel andere `structuur` dan de huid.

Op de onderstaande foto: Het eindresultaat! 
Met foundation, coverstick, rouge en bronzer

Bobbi Brown Moisture Rich foundation in No.3 Beige + Rouge en Bronzing Powder van Dr.HauschkaDe Moisture rich foundation is verkrijgbaar in 15 verschillende kleuren. Er wordt een verschil gemaakt tussen warme en koele ondertonen. Een warme ondertoon wordt aangegeven met het cijfer .5, een koele ondertoon met het cijfer .25 en een neutrale ondertoon met een afgerond cijfer.

Zelf gebruik ik de Moisture rich foundation in No.3 Beige. Als coverstick heb ik de foundationstick van Bobbi Brown gebruikt in dezelfde kleur als de foundation. De gebruikte rouge en bronzer in de foto van het eindresultaat zijn van Dr.Hauschka.

Lees ook:
Bobbi Brown Classic to Go Palette
- How to cover spots, marks etc.?