Vandaag wil ik weer eens een nieuw natuurcosmetica-merk op mijn website voorstellen: Couleur Caramel. Dit Franse natuurcosmetica-merk is in 2003 opgericht, maar was tot nu toe vrij moeilijk verkrijgbaar in Nederland. Dit jaar is er eindelijk ook hier een webshop geopend, waardoor de vrolijk versierde producten wat makkelijker toegankelijk zijn geworden. Omdat ik erg nieuwsgierig was naar dit merk, heb ik een Lip Liner (en nog een aantal andere producten waarover ik binnenkort zal schrijven) getest.

Couleur Caramel Lip Liner in Natural

Ik heb de Couleur Caramel Lip Liner in de kleur Natural (134). Dit is een vrij donkere, bruin/oranje kleur die vooral mooi zal staan bij diegenen met een warme/medium huidskleur. Hoewel de Lip Liner de naam `Natural` heeft, oogt hij bij mijn bleke lippen niet speciaal `natuurlijk`. Het is echt een opvallende kleur (`opvallend` in de zin van `hij verandert echt mijn eigen lippenkleur`). Hoe dikker je de Lip Liner aanzet, hoe donkerder en bruiner de kleur wordt. Het doet mij een beetje denken aan de kleur van roest. Op beide foto`s heb ik het lippenpotlood maar héél zachtjes aangebracht, omdat ik de kleur op die manier het mooiste vind staan bij mij.

Couleur Caramel Lip Liner in Natural

De Couleur Caramel Lip Liner is bijzonder zacht van textuur, wat me best wel verbaasde omdat het lippenpotlood er als een normaal Hb kleurpotlood uitziet (de Lip Liner is dus niet versierd zoals de andere producten van Couleur Caramel). Je hoeft nauwelijks druk te zetten op het potlood om een lijntje te kunnen trekken. Erg fijn dus, vooral omdat ik met de Lip Liner in het algemeen mijn gehele lip inkleur. Net als mijn Dr.Hauschka Lip Liner droogt hij de lippen nauwelijks uit (de Lip Liner heeft een basis van bijenwas), waardoor het gebruik van een lippenbalsem niet speciaal nodig is. Wel benadrukt de Lip Liner op droge lippen de velletjes wat. De Couleur Caramel Lip Liner blijft goed op de lippen zitten (denk aan ongeveer 6 uur) en zorgt er in combinatie met een lippenstift of lipgloss voor dat deze minder snel vervaagt. Een prima product dus!

De Couleur Caramel Lip Liner kost rond de €11 en wordt in deze Nederlandse webshop verkocht.

Lees ook:
- Dr.Hauschka Lip Pencil in N0.03 Oudroze