In de nieuwe Limited Edition `Dear Eyes` van Dr.Hauschka zitten naast de Eyeshadow Trio, Volume Mascara en Kajal, ook twee oogschaduw-kwasten. Beide oogschaduw-kwasten, een Eye Definer Brush en een Eyeshadow Blender Brush, zijn van paardenharen gemaakt.

De Dr.Hauschka Eyeshadow Blender Brush (links) en de Eye Definer Brush (rechts)

Dr. Hauschka Eye Definer Brush en Eyeshadow Blender Brush uit de LE Dear Eyes

 

Het verschil tussen de Dr.Hauschka Eye Definer Brush en Eyeshadow Blender Brush

De Dr.Hauschka Eye Definer Brush gebruik ik vooral voor het aanbrengen van de oogschaduwen zelf, zowel over mijn gehele bewegende ooglid als ook onder mijn wimperrand en in de ooghoek. Doordat het een wat smallere kwast is, kom je ook op die plekken er goed bij. De Eye Definer Brush kan echter niet zo goed gebruikt worden voor het `blenden` van de oogschaduwen. Daarvoor zijn de haartjes te kort en stug.

Voor het `blenden` van de oogschaduwen gebruik ik de Dr.Hauschka Eyeshadow Blender Brush, die stukken breder is en wat langere haartjes heeft. Deze kwast werkt minder precies dan de Eye Definer Brush, maar hij kan daardoor wel heel goed mooie overgangen creëren tussen de verschillende oogschaduw-kleuren. Iedere kwast heeft dus echt `zijn eigen ding` waar hij heel goed in is.

De kwaliteit van de Dr.Hauschka oogschaduw-kwasten

Ik vind het persoonlijk erg fijne kwasten, doordat ze veel product oppakken. Dit komt voornamelijk doordat de kwasten van wat `harder` aanvoelende haartjes zijn gemaakt en deels ook (met name bij de Eye Definer Brush) doordat deze haartjes erg dicht op elkaar staan. De oogschaduw wordt hierdoor extra goed opgenomen en je hoeft de kleuren dan ook minder op te bouwen. Dit maakt de kwasten echt heel erg geschikt voor het aanbrengen van de Dr.Hauschka oogschaduwen (en natuurlijk ook voor alle andere poeder-oogschaduwen, mits ze niet té gepigmenteerd zijn).

De Dr.Hauschka Eyeshadow kwasten horen dus niet tot de zachtste kwasten die ik geprobeerd heb. Toch maakt het me in dit geval niet uit dat deze kwasten wat `harder` aanvoelen. Prikkende haartjes zijn erg vervelend, maar dat hebben deze kwasten gelukkig niet! Beide kwasten zijn stevig gebonden en voelen erg degelijk aan. Ook na meerdere keren wassen, zijn erg geen haartjes uitgevallen en hebben ze hun vorm mooi behouden.

Dr.Hauschka Eyeshadow Blender Brush en Eye Definer Brush, Limited Edtion Dear Eyes

Kortom

De Dr.Hauschka Eyeshadow kwasten zijn erg fijne kwasten, die ik met veel plezier gebruik. Beide kwasten hebben echt hun specifieke `functie` waar ze goed in zijn. Met de Eye Definer Brush kan heel precies gewerkt worden, terwijl de Eyeshadow Blender Brush juist wat `groter` werkt en de mooie overgangen tussen oogschaduw-kleuren creëert. Het zijn beiden niet de zachtste kwasten, maar dat heeft als voordeel dat ze extra veel product opnemen waardoor de kleuren minder opgebouwd hoeven te worden.

De Dr.Hauschka Eye Definer Brush kost €18,50 en de Eyeshadow Blender Brush €20,50

Lees ook:
- Dr.Hauschka Volume Mascara (LE: Dear Eyes)
- Hiro Cosmetics Make-up Brushes (Angled Blush, Multi Eye, Angled Liner)