Slow Mood 2012 – De nieuwste Limited Edition van Dr.Hauschka

Als grote natuurcosmetica-fan ben ik iedere keer weer reuze benieuwd naar de Limited Editions van het Duitse natuurcosmetica-merk Dr.Hauschka. Dit merk maakt naar mijn mening goede kwalitatieve producten, die lekker ruiken, mijn huid verzorgen en daarnaast er gewoon super uitzien. Een flinke verzameling make-up producten van dit merk bevindt zich daarom ook al in mijn make-up tas, waaronder de producten uit de nieuwste Limited Edition: Slow Mood. De nieuwe lijn bestaat uit zeven producten: twee oogschaduw-palletjes en oogpotloden, twee lippenstiften en een highlighter. Alle producten hebben rustgevende, aardse kleuren, die me in een herfst-stemming brengen.

Van links naar rechts: 1) Dr.Hauschka Eyeshadow Duo 06 met de kleuren Pale Caramel en Cedar Dawn
2) Dr.Hauschka Eyeshadow Duo 07 met de kleuren Soft Cinnamon en Deep Bronze 

Dr.Hauschka Eyeshadow Duo`s 06 en 07: LE 2012 Slow Mood

Dr.Hauschka Eyeshadow Duo`s

Ditmaal heeft Dr.Hauschka geen groot oogschaduw-pallet gemaakt voor de Limited Edition, maar een iets kleiner palletje met twee kleuren. In het oogschaduw-pallet 06 zitten de kleuren Pale Caramel en Cedar Dawn. Pale Caramel is een lichte perzik-kleurige oogschaduw met kleine gouden glittertjes. Cedar Dawn is een glanzende donkergroene oogschaduw en bevat net als Pale Caramel glittertjes. Deze zijn echter wat `grover` en opvallender. Voor degenen die de standaard-collectie van Dr.Hauschka kennen: De donkergroene kleur Cedar Dawn deed mij iets aan de Eyeshadow Solo in No.06 Mosgroen van Dr.Hauschka denken, maar bij een 1-op-1 vergelijk blijkt dat Cedar Dawn véél meer glanst, terwijl No.06 Mosgroen mat is. Ook de kleur van beide oogschaduwen verschilt als `swatch` iets: Cedar Dawn heeft een warmere kleur met gele ondertoon, terwijl No.06 Mosgroen meer een koele oogschaduw is met blauwe ondertoon (waardoor hij iets `harder, feller` oogt). In de verpakking lijken beide oogschaduwen echter erg veel op elkaar.

Dr.Hauschka Eyeshadow Duo 06 in Cedar Dawn en Pale Caramel: Slow Mood 2012

In het oogschaduw-pallet 07 zit een licht-bruine oogschaduwkleur met de naam Soft Cinnamon (deze is licht-glanzend) en er zit een matte, donkere bruin-groen-grijze oogschaduwkleur in met de naam Deep Bronze. Ook deze kleuren heb ik vergeleken met al bestaande oogschaduw-kleuren van Dr.Hauschka. Deep Bronze heeft als `swatch` iets weg van de kleur No.04 Anthracite uit het grote oogschaduw-pallet van de Stone Colours Collection (Deep Bronze is wel iets bruiner). Soft Cinnamon lijkt in de verpakking op No.02 Light Brown uit hetzelfde oogschaduw-pallet, maar is geswatcht juist van een totaal andere kleur: warmer, bruiner en natuurlijk glanzender (de oogschaduwen uit het Stone Colours Pallet zijn mat).

Dr.Hauschka Eyeshadow Duo in Soft Cinnamon en Deep Bronze: LE Slow Mood 2012

De Dr.Hauschka Eyeshadow Duo`s in 06 en 07 hebben beide een mooie pigmentatie. Ze zijn echt perfect als je een zachte waas van kleur op je ooglid wilt. De kleuren kun je goed in elkaar laten overlopen, zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Op een subtiele manier wordt met deze kleuren het oog benadrukt. Persoonlijk vind ik dit echt super handig voor overdag. Wil je echter wel een felle, krachtige kleur, dan zul je de Dr.Hauschka Eyeshadow Duo `s (net als alle andere oogschaduwen van dit merk) wat meer in laagjes moeten opbouwen. Een oogpotlood werkt hiervoor overigens ook heel goed. Zelf heb ik de twee oogpotloden uit de Slow Mood collectie als oogschaduw-basis gebruikt. Deze twee oogpotloden versterken de kleuren van de Dr.Hauschka Eyeshadow Duo `s erg goed en zorgen er tevens voor dat de oogschaduw nóg langer blijft zitten. De draagduur van de Eyeshadow Duo `s is al goed, maar met een oogpotlood als basis blijven ze heel de dag zitten zonder ook maar iets in de oogplooi op te hopen (hierbij moet ik wel zeggen, dat ik geen vettige oogleden heb).

Van boven naar onder: 1) Dr.Hauschka Eyeshadow Duo 06 2) Dr.Hauschka Eyeshadow Duo 07 

Beide oogschaduw-palletjes zitten net als alle andere Dr.Hauschka producten in een mooie, strakke, zwarte verpakking. De Eyeshadow Duo`s hebben daarnaast ook dezelfde lekkere rozengeur als de andere oogschaduwen. Persoonlijk vind ik dit echt top, ik ben nog maar weinig andere merken tegengekomen waarvan de oogschaduw zo goed ruikt.

Conclusie

Persoonlijk ben ik echt heel tevreden met de nieuwe Dr.Hauschka Eyeshadow Duo `s. Ik vind dat in beide palletjes erg mooie kleuren zitten, die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Overdag breng ik ze zonder oogschaduw-basis aan voor een subtiel effect (wil je dus een oogschaduw met een super hoge pigmentatie, dan zijn deze palletjes wellicht niet zo geschikt voor jou, want je zult de kleur lang moeten opbouwen als je hem op zichzelf gebruikt). `s Avonds maak ik de kleuren intenser door een oogpotlood eronder op te dragen. De draagduur van de Dr.Hauschka Eyeshadow Duo `s is heel goed, al helemaal met het oogpotlood eronder. Daarnaast hebben beide palletjes een echte luxe uitstraling met hun strakke verpakking en lekkere geur. De Dr.Hauschka Eyeshadow Duo `s kosten rond de €19,-

Lees ook:
- Dr.Hauschka Eyeshadow Pallet
- Dr.Hauschka Eyeshadow Solos