Voor deze lente en zomer heeft het natuurcosmetica-merk Dr.Hauschka weer een nieuwe Limited Edition: Dear Eyes. In deze nieuwe Limited Edition zit een Eyeshadow Trio met twee pastelkleuren en één donkerbruine kleur, een zwart oogpotlood, een volume mascara en twee oogschaduwkwasten.

De Dr.Hauschka Eyeshadow Trio heeft een nieuwe verpakking gekregen. Deze is namelijk koperkleurig i.p.v zwart. De koperkleurige verpakking is niet naar mijn smaak (je ziet veel vingerafdrukken en ik ben dan ook lang bezig geweest om deze eraf te poetsen voor de foto), maar het palletje zelf voelt wel heel degelijk aan. Al helemaal doordat hij wat zwaarder in de hand ligt.

De Dr.Hauschka Eyeshadow Trio met van links naar rechts: sparkling nude, pearly rose en matt chocolate

Dr.Hauschka Eyeshadow Trio (LE 2013 Dear Eyes)

Met de inhoud van de Dr.Hauschka Eyeshadow Trio ben ik echter helemaal tevreden. In het palletje zit een glanzende nude-kleur, een zacht glanzende babyroze kleur met een bruine ondertoon en een donkerbruine matte oogschaduwkleur. Alle drie de kleuren passen erg goed bij elkaar en door deze combinatie kun je echt een oogschaduw-look maken die veel definitie geeft aan het oog. Lichte glanzende kleuren werken namelijk super als highlighter in de binnenste ooghoek, terwijl de matte donkerbruine kleur juist voor wat diepte zorgt in de oogplooi en buitenste ooghoek.

Dr.Hauschka Eyeshadow Trio (LE Dear Eyes, lente en zomer 2013)

Wat ik bovendien aan de Dr.Hauschka oogschaduwen zo fijn vind (zowel bij dit palletje als bij de eyeshadow solo`s), is dat ze eigenlijk altijd `fool proof` zijn. De zachte overgangen tussen de verschillende kleuren ontstaan eigenlijk al uit zichzelf – je hoeft nauwelijks nog met een kwast eroverheen te gaan. Dat komt doordat de oogschaduwen een erg zachte textuur hebben, maar ook doordat ze een iets minder sterke pigmentatie hebben dan bijvoorbeeld mijn Hiro Cosmetics Mineral Eyeshadows. Moeilijker is het daarom om de kleuren knallend en opvallend te maken. Daarvoor is echt een basis nodig (bijvoorbeeld een oogpotlood dat je over het gehele bewegende ooglid aanbrengt) of geduld (door meerdere laagjes van de oogschaduw aan te brengen).

Kortom: Diegenen die houden van een zachte subtiele make-up look, kan ik de Dr.Hauschka Eyeshadow Trio uit de nieuwe Limited Edition Dear Eyes zeker aanraden. Alle drie de kleuren uit dit palletje passen super goed bij elkaar en zorgen voor een mooie ooglook met veel definitie. Van de verpakking van de nieuwe Eyeshadow Trio word ik persoonlijk minder wild, hoewel ook hier de kwaliteit hoog is.

De Dr.Hauschka Eyeshadow Trio uit de Limited Edition Dear Eyes kost rond de €24,-

Lees ook:
- Dr.Hauschka Eyeshadow Duo 06 en 07 (LE: Slow Mood)
- Dr.Hauschka Eyeshadow Solos