Dr.Hauschka Kajal Eyeliners Limited Edition 2012 Slow Mood

Lippenstiften, oogschaduwen, foundations – noem het maar op, er is eigenlijk geen make-up product van het natuurcosmetica-merk Dr.Hauschka dat ik nog niet ken (vele liggen zelfs voor dagelijks gebruik in mijn make-up tas). Tot mijn grote verbazing heb ik de afgelopen jaren echter nog nooit een Dr.Hauschka Kajal Eyeliner uitgeprobeerd. Tot nu, want inmiddels test ik al een geruime maand de twee nieuwe Kajal Eyeliners in Eucalyptus dew (06) en Mellow sienna (07) uit de Limited Edition Slow Mood. Ik waarschuw jullie nu alvast, want deze recensie wordt één en al lofzang. Benieuwd waarom? Lees dan verder.

De Kajal Eyeliners in Eucalyptus dew (06) en Mellow sienna (07)

Beide Dr.Hauschka Kajal Eyeliners hebben een super mooie kleur. Eucalyptus dew (06) is een donkergroen oogpotlood met gouden glans. Deze glans zorgt er voor dat het oogpotlood ondanks de donkere kleur toch een zachte uitstraling krijgt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ogen er kleiner door gaan lijken of dat je er plotseling strenger uitziet (dat heb ik vaak als ik zwarte oogpotloden gebruik). Het oogpotlood in Eucalyptus dew (06) heb ik zowel getest bij de blauwe ogen van mijn zusje als ook bij mijn groene ogen en hij lijkt eigenlijk beide oogkleuren mooi te accentueren. Mellow sienna (07) is een donkere goud-bruine kleur en ook dit oogpotlood heeft een lichte glans (er zijn heel kleine glittertjes zichtbaar die voor deze glans zorgen). Ook deze kleur staat super bij blauwe en groene ogen (en ik heb het grote vermoeden dat hij ook bruine ogen mooi zal accentueren, maar dat heb ik nog niet `in werkelijkheid` getest). De Dr.Hauschka Kajal Eyeliners hebben een erg goede pigmentatie, waardoor de kleur dus niet `opgebouwd` hoeft te worden. In één keer kan er makkelijk een goed zichtbare lijn worden getrokken.

Van boven n. onder: 1) De Dr.Hauschka Kajal Eyeliner in Eucalyptus dew 2) De Eyeliner in Mellow sienna

Dr.Hauschka Kajal Eyeliner 07 Eucalyptus dew (LE 2012: Slow Mood)Dr.Hauschka Kajal Eyeliner 06 Mellow Sienna (LE 2012: Slow Mood)

De textuur en draagtijd van de Dr.Hauschka Kajal Eyeliners

Ook over de textuur en draagtijd van de Dr.Hauschka Kajal Eyeliners ben ik erg te spreken. De textuur van de twee nieuwe Kajal Eyeliners uit de Limited Edition zou verbeterd zijn ten opzichte van de oogpotloden uit het standaard-assortiment. Omdat ik deze nog nooit heb geprobeerd, kan ik dus niet aangeven in welk opzicht ze beter zijn geworden. In ieder geval is de textuur van de nieuwe oogpotloden érg fijn. Beide oogpotloden hebben een lekkere zachte, `crèmige`  textuur, die echt over het ooglid heen glijdt. Wat mij vooral verbaasd, is dat dit totaal geen nadeel heeft voor de draagtijd. Normaal gesproken vervagen zachte oogpotloden juist heel snel (zoals bijvoorbeeld de Lavera Soft Eyeliner, die overigens nog wel iets zachter is), maar bij de Dr.Hauschka Kajal Eyeliners is dat niet het geval. Ze blijven bij mij prima heel de dag zitten (ik heb ze zelfs op een super warme zomerse dag getest met 30 graden – ik heb normaal gesproken geen vettige oogleden). Daarnaast helpen de Kajal Eyeliners ook uitstekend om de draagtijd van oogschaduwen te verlengen en hun kleur te intensiveren – breng daarvoor het oogpotlood als basis over heel het ooglid aan en doe daarna pas de oogschaduw op. Om toch nog een heel klein kritiekpuntje te noemen tussen al deze lofzang: de Dr.Hauschka Kajal Eyeliners blijven bij mij niet op de binnenste wimperrand (waterlijn) zitten. Hoewel ik nog geen enkel oogpotlood ken die dat wel doet (zelfs niet mijn Laura Mercier Kohl Eyepencil die daar speciaal voor gemaakt zou zijn), blijft het toch jammer.

Kortom

Persoonlijk vind ik de Dr.Hauschka Kajal Eyeliners in Eucalyptus dew (06) en Mellow sienna (07) uit de nieuwe Limited Edition Slow Mood echt top! Beide oogpotloden zijn echt tot mijn favorieten gaan horen, niet alleen vanwege de geweldige kleur, maar ook vanwege de fijne textuur en goede draagtijd. De Kajal Eyeliners blijven bij mij niet op de binnenste wimperrand zitten, maar op de buitenste wimperrand vervagen ze zelfs op de heetste dagen nog niet. Daarnaast kunnen de Dr.Hauschka Kajal Eyeliners als een soort primer gebruikt worden: ze verlengen de draagtijd van een oogschaduw en intensiveren de kleur. De Dr.Hauschka Kajal Eyeliners kosten rond de €11,-

Lees ook:
- Lavera Soft Eyeliner in Brown 02
- Dr.Hauschka Balancing Teint Powder