Swatch van Dr.Hauschka Lipgloss in No.04 CherryHet natuurcosmetica-merk Dr.Hauschka heeft twee verschillende kleuren lipglosses in haar standaardassortiment, No.04 Cherry gloss en No.01 Rose gloss. No.04 Cherry gloss heeft een mooie rode kleur, die zowel voor koele als warme huidstinten geschikt is. No.01 Rose gloss heeft een lichtere roze kleur, die met name mooi staat bij een koele huidstint. Bij beide Dr.Hauschka lipglossen is de kleur transparant (niet geheel dekkend).

De Dr.Hauschka lipgloss verzorgt de lippen met ingrediënten zoals wondklaver en abrikozenpitolie en laat bovendien de lippen wat voller lijken. Daarnaast geeft hij een mooie glans. Wel gebruik ik onder deze lipgloss een lippenbalm, niet omdat hij uitdrogend is (zoals gezegd verzorgt hij de lippen juist), maar zodat de bestaande velletjes op mijn lippen niet geaccentueerd worden. De Dr.Hauschka lipgloss heeft een erg fijne textuur (je voelt hem bijna niet op de lippen zitten), kan met de applicator makkelijk worden aangebracht en geeft ongeveer 3 uur een lichte, natuurlijke kleur aan de lippen. De glans verdwijnt al wel iets sneller.

Zelf gebruik ik deze lipgloss het liefst over een lippenstift heen (bv. over de Lipcolor `Rosewood` van Annemarie Börlind of de No.07 Roze van Dr.Hauschka). De Dr.Hauschka lipgloss zorgt er dan voor dat de lippenstift nog langer houdt en geeft daarnaast een mooi `glanslaagje` aan de lippen. De lipgloss zelf heeft geen `knal-effect` en blijft ook niet veel langer dan de gemiddelde lipgloss zitten, maar hij geeft wel een erg mooie subtiele glans en kleur aan de lippen, waardoor ik hem heel fijn vind in gebruik. Hij kost rond de €13,- voor 4,5 ml.

Swatch Dr.Hauschka Lipgloss in No.04 Cherry

Swatch van de Dr.Hauschka Lipgloss in No.04 Cherry