Ik ben dol op lippenstiften – in enkele secondes kunnen ze heel de uitstraling van je gezicht beïnvloeden, terwijl alleen de lippenkleur zelf veranderd wordt. Super leuk vind ik het daarom ook om met lippenstift-kleuren te experimenteren en te bekijken welke kleuren het beste bij mij staan. Op dit moment ben ik twee specifieke kleuren aan het testen: een glanzende, warme, maar lichte nude-kleur – de Dr.Hauschka Lipstick Novum in Delicate Orchid (07) – en een donkere, dekkende bessen-kleur met een warme, bijna bruine, ondertoon – de Dr.Hauschka Lipstick Novum in Maple Glow (08).

Dr.Hauschka Lipstick Novum Delicate Orchid 07 (LE: Slow Mood)Dr.Hauschka Lipstick Novum Maple Glow 08 (LE: Slow Mood)

Beide lippenstiften hebben een dus een warme ondertoon en ze combineren daarom goed met mijn gele huid, maar toch geven ze ieder een heel ander effect. De Dr.Hauschka Lipstick Novum in Maple Glow (08) is voor mij een echte herfst-kleur, die wat serieuzer en eleganter oogt, terwijl de Dr.Hauschka Lipstick Novum in Delicate Orchid (07) een wat speelsere uitstraling geeft. Mijn persoonlijke voorkeur gaat vooral naar Maple Glow (08), die meer bij mijn eigen persoonlijkheid past, maar ik ben erg benieuwd welke kleur jullie meer aanspreekt!

Van boven n. onder: 1) Dr.Hauschka Lipstick Novum in Delicate Orchid 2) De Lipstick Novum in Maple Glow

Dr.Hauschka Lipstick Novum Delicate Orchid 07 (LE: Slow Mood)Dr.Hauschka Lipstick Novum Maple Glow 08 (LE: Slow Mood)

Beide Dr.Hauschka Lipstick Novums hebben overigens een erg fijne, zachte/crèmige textuur. Ze voelen een beetje aan als lippenbalsems. Delicate Orchid (07) is nog net iets crèmiger dan Maple Glow (08), die ik liever met deppende bewegingen aanbreng omdat hij ondanks de zachte textuur toch sneller de velletjes op mijn lippen benadrukt. Door hem met deppende bewegingen aan te brengen, kun je een beetje voorkomen dat de lippenstift terecht komt onder de droge velletjes, waardoor deze minder opvallen. De Dr.Hauschka Lipstick Novums laten zich met hun smallere lippenstift-vorm erg fijn aanbrengen en blijven ook een mooie tijd op de lippen zitten, gemiddeld zo`n 4 á 5 uur (de lichte kleur Delicate Orchid blijft net iets minder lang zitten dan Maple Glow).

Persoonlijk ben ik erg te spreken over de Dr.Hauschka Lipstick Novums in Delicate Orchid (07) en Maple Glow (08). Ze voelen echt zacht en voedend aan op de lippen en geven een mooie kleur, die geruime tijd zichtbaar blijft. Jammer vind ik, dat de kleur Maple Glow (08) sneller velletjes benadrukt, maar gelukkig werkt de tactiek om hem deppend aan te brengen wel. De kleur Delicate Orchid (07) kan net als een lippenbalsem aangebracht worden en geeft naast de mooie nude-kleur ook nog eens een prachtige glans aan de lippen. Deze kleur blijft echter net iets minder lang zitten dan de donkere kleur van de Dr.Hauschka Lipstick Novum in Maple Glow (08). Beide Lipstick Novums behoren tot de Limited Edition Slow Mood van Dr.Hauschka en kosten rond de €13,-

Lees ook:
- Dr.Hauschka Lippenstift in N0.09 Oudroze, 07 Roze en 04 Wamroranje