Dr.Hauschka Translucent Make-up (Foundation) in No.01Dr.Hauschka Translucent Make-up is een foundation met 100% natuurlijke ingrediënten en vrij van chemisch-synthetische geur-, kleur- en conserveermiddelen. Volgens Dr.Hauschka moet make-up niet alleen mooi maken, maar ook de huid verzorgen. Deze foundation doet beide!

De Translucent Make-up is verkrijgbaar in 5 kleuren, van heel licht (00 porselein) tot tamelijk bruin (04 mokka). Zelf gebruik ik de kleur 01 zand. Vergeleken met de kleur 02 beige-roze, heeft deze kleur (zand) een gelige ondertoon. Vergeleken met de Bobbi Brown foundations kun je deze kleur alsnog aan de rozige kant noemen. Persoonlijk vind ik deze kleur heel voordelig staan. Het geeft de huid een mooi fris, gezond kleurtje.

Dr.Hauschka Translucent Make-up No.01 Zand

Dr.Hauschka Translucent Make-up in de kleur No.01 Zand

De foundation geeft alleen relatief weinig dekking. Ik denk dat de dekking tussen een gekleurde dagcrème en lichte foundation in zit. Het egaliseert weliswaar de huidskleur (dus het is zeer geschikt voor mensen met een rode, geïrriteerde huid, omdat deze foundation tevens verzorgt en zeer huid-verdraagzaam is), maar pukkeltjes en littekentjes blijf je er gewoon doorheen zien (ze worden wel ietsje minder duidelijk). Deze oneffenheden cover ik dan met de Dr.Hauschka coverstick 02. De foundation zorgt er voor dat deze coverstick makkelijker met de rest versmelt en je dus minder snel overgangen ziet tussen de huid en het product.

Degenen die op zoek zijn naar een licht-dekkende foundation/ gekleurde dagcrème kan ik de Dr.Hauschka Translucent Make-up ten harte aanraden. Deze foundation ruikt echt heerlijk (naar rozen) en verzorgt de huid met avocado-, macadamianoot- en jojobaolie. Dr.Hauschka geeft op de website aan dat deze foundation voor alle huidbeelden te gebruiken is.

Lees ook:
First impression: Lavera Natural Liquid Foundation
- Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer SPF 20