Sinds een aantal jaren gebruik ik de Dr.Hauschka Volume Mascara. Het is een mascara die enorm lekker ruikt (naar rozen), mooie volle wimpers maakt en deze ook iets verlengt. Met het smalle borsteltje van de mascara kwam ik goed bij alle wimpers, om ze zo één voor één te definiëren, en ik vond het borsteltje heel fijn in gebruik. Erg nieuwsgierig werd ik dan ook toen ik hoorde dat Dr.Hauschka het borsteltje van deze Volume Mascara zou veranderen in de nieuwe Limited Edition Dear Eyes.

Zal dit nieuwe borsteltje net zo fijn werken? En kan een ander ontwerp van het borsteltje ervoor zorgen dat de mascara een ander effect krijgt?

Dr.Hauschka Volume Mascara Dear Eyes 2013

De Dr.Hauschka Volume Mascara uit de Limited Edition Dear Eyes (boven) en de Volume Mascara uit het standaardassortiment (onder)

De Dr.Hauschka Volume Mascara uit de Limited Edition Dear Eyes heeft een dikker, voller borsteltje gekregen die aan het uiteinde spits toeloopt. Het is net als de Volume Mascara uit het standaardassortiment een erg fijne mascara, die volume geeft en de wimpers ook wat langer maakt. Beiden geven geen dramatisch `false eyelashes effect`, maar het verschil tussen voor- en na het aanbrengen van de mascara is wel goed zichtbaar. Dit nieuwe, dikkere borsteltje zorgt net iets sneller voor een opvallend resultaat dan het borsteltje uit het standaardassortiment (waarmee ik de mascara wat meer in laagjes moest opbouwen). Daarentegen is dit nieuwe borsteltje wel wat moeilijker te hanteren, omdat ik er sneller mee knoei (hij is ook wat groter). Dit heeft wat gewenning nodig. Qua effect bij mijn wimpers zelf merk ik tussen beide borsteltjes niet héél veel verschil. Ook met dit dikkere borsteltje kan ik mijn wimpers goed definiëren.

Dr.Hauschka Volume Mascara uit de Limited Edition Dear Eyes 2013

Beide Dr.Hauschka Volume Mascara`s zijn trouwens niet waterproof! Je krijgt ze daardoor `s avonds makkelijk weer weg met wat reinigingsmelk, maar het kan wel vervelend zijn als je door de stromende regen moet fietsen (dat veroorzaakt namelijk het panda-ogen effect). Mijn 5 minuten fietstocht naar het station met paraplu in de hand doorstaat hij echter goed.

De Dr.Hauschka Volume Mascara uit de Limited Edition Dear Eyes kost rond de €18,-

Lees ook:
- Dr.Hauschka Volume Mascara
- Zuii Flora Mascara in Lapis