Het bekendste product van het Nederlandse merk Ellis Faas is een bloedrode lippenstift. Niet alleen de kleur van deze lippenstift lijkt verdacht veel op menselijk bloed, maar ook de textuur. De Ellis Faas Milky Lips L201 heeft namelijk een (dikkere) vloeibare samenstelling, die op de lippen aanvoelt als een `normale` lippenstift (je merkt dus niet dat hij in eerste instantie vloeibaar is).

Ellis Faas Milky Lips

De Ellis Faas lippenstift zit in een aparte, maar stijlvolle verpakking, waarvan je de dop eraf moet trekken. In tegenstelling tot de Creamy Lips, heeft de Milky Lips versie juist een kwastje waarmee je het product aanbrengt. Om wat product op het kwastje te krijgen, moet je onderaan de verpakking draaien. Persoonlijk ben ik niet dol op dit `draai-systeem`. Aan de ene kant kan het lang duren totdat er product zichtbaar is op het kwastje en aan de andere kant is het juist heel makkelijk om te veel product eruit te draaien. Daarnaast heb ik nogal eens last van zweethanden, waardoor het draaien aan deze gladde verpakking een tamelijke klus wordt.

Ellis Faas Milky Lips L201

De Ellis Faas Milky Lips in L201 op zowel de lippen als wangen

Toch ben ik, net als bij de Creamy Lips versie, zeer te spreken over de lippenstift. De Ellis Faas Milky Lips L201 blijft bij mij zeer goed zitten. Deze bloedrode kleur (op mijn lippen vind ik hem er overigens iets lichter en warmer er uitzien dan in de verpakking en op de reclameposters) houdt het met gemak 4 uur uit zonder te vervagen. Na deze 4 uur is de lippenstift nog steeds goed zichtbaar, maar hij krijgt dan een iets lichtere kleur. De lippenstift is prima te gebruiken zonder lipliner en blijft heel de tijd netjes op zijn plaats zitten zonder in de liplijntjes te lopen. Wel raad ik het gebruik van een lippenbalsem aan, omdat deze felle kleur toch iets sneller droge velletjes op de lippen benadrukt dan een andere kleur. De lippenstift zelf droogt de lippen gelukkig niet uit.

Ellis Faas Milky Lips L201

Het bijzondere van deze lippenstift vind ik, dat hij ook héél goed als rouge te gebruiken is. Deze kleur (L201) staat verbazingwekkend genoeg heel natuurlijk op de wangen (mits je hem lichtjes aanbrengt). Ook als rouge blijft de Ellis Faas Milky Lips lang zitten (langer zelfs dan op de lippen) en hij laat zich echt super goed over de wangen verspreiden.

Kortom: Met de Ellis Faas Milky Lips L201 ben ik zeer tevreden. Ik vind dat de lippenstift een erg mooie kleur heeft, hij blijft lang zitten en kan ook nog eens als rouge gebruikt worden. Het draai-systeem van de lippenstift zal niet mijn favoriet worden, maar de verpakking zelf vind ik wel erg mooi. De Ellis Faas Milky Lips kost €25,-

Lees ook:
- Ellis Faas Creamy Lips L106
- Dr.Hauschka Lippenstift in No.09 Oudroze, 07 Roze en 09 Warmoranje