Hiro Cosmetics Mineral Blush Sweetie Darling 02De laatste tijd is mijn make-up patroon steeds meer aan het veranderen. Foundation en coverstick laat ik steeds vaker achterwege en daardoor krijg ik `s ochtends meer de tijd om bijvoorbeeld lippenstift, oogschaduw en blush op te doen.

Een blush die ik momenteel erg graag draag is de Hiro Cosmetics Mineral Blush in Sweetie Darling (02). Deze losse, minerale blush heeft echter wel een gebruiksaanwijzing nodig voordat je hem aanbrengt. Zo kwam ik erachter, nu ik bijna geen foundation meer draag, dat de losse blush namelijk een heel dun `poederlaagje` nodig heeft om egaal aangebracht te kunnen worden. Anders verzamelt de losse blush zich sneller op de wat vettere of juist drogere plekjes van de huid – en maakt deze rozer dan de andere plekken. Met een poederig onderlaagje (of dit nu van een translucent powder, foundation of bijvoorbeeld van een highlighter is, dat maakt niet uit) heb je hier geen last van!

Hiro Cosmetics Mineral Blush Sweetie Darling 02

Met uitzondering van dit ene kritiek-puntje, ben ik erg te spreken over de Hiro Cosmetics Mineral Blush. De minerale blush in Sweetie Darling (02) heeft echt een super mooie, bijzondere kleur. Hij is op de appels van mijn wangen meer roze, maar op de plekken waar ik hem vervaag, wordt hij meer perzik-kleurig. Heel bijzonder dus! Daarnaast is het echt een `lichte` blush, je voelt hem niet op de huid zitten en hij lijkt de huid dus ook niet af te dekken. Dit vind ik persoonlijk een erg fijn gevoel – mijn foundation probeer ik juist om die reden ook achterwege te laten. De Hiro Cosmetics Mineral Blush heeft een super pigmentatie (je moet dus met een lichte hand werken) en blijft bij mijn `normale- tot droge` huid heel de dag zitten.

Hiro Cosmetics Mineral Blush Sweetie Darling 02

Kortom: Naar mijn mening is deze losse minerale blush iets minder geschikt voor de `beginneling`. Mede doordat hij een poederig onderlaagje nodig heeft om egaal aangebracht te kunnen worden, maar ook doordat hij zo sterk gepigmenteerd is. Voor de `gevorderde` make-uppers moet dit echter geen probleem zijn. Ik vind dat de Hiro Cosmetics Mineral Blush erg fijn op de huid aanvoelt (of liever gezegd: je voelt hem juist niet zitten), een super mooie kleur heeft en lang blijft zitten.

De Hiro Cosmetics Mineral Blush kost rond de €25,- en kan bij de natuurcosmetica-webwinkel Amazingy gekocht worden.

Hebben jullie al eens een losse, minerale blush geprobeerd? Hoe vonden jullie dat werken, anders dan een compacte blush?

Lees ook:
- Hiro Cosmetics Mineral Eyeshadow
- RMS Lip2Cheek in Smile