In Nederland is het Canadese natuurcosmetica-merk ILIA nog vrij onbekend – hoe kan het ook anders, want de producten worden hier nog niet in de winkels verkocht. Toch moet daar naar mijn mening snel verandering in gebracht worden, want ILIA is één van de meest luxueus en modern aanvoelende natuurcosmetica-merken die ik ken.

Winactie ILIA Lipstick Neon Angel

Afgelopen lente heb ik twee lippenstiften van dit merk gekocht (bij de webshop Amazingy, die deze producten gelukkig wel naar Nederland verstuurt). De ILIA Lipstick in Neon Angel wil ik jullie als eerst voorstellen: Dit is een felroze, magenta kleur. Het is een moeilijke kleur om met de camera in te vangen, vooral omdat de kleur per lichtinval wat verandert. De ene keer valt de blauwe ondertoon van de lippenstift meer op dan de andere keer. Hoewel de lippenstift dus een koele tint heeft, staat hij naar mijn idee ook erg mooi op een huid met een warme ondertoon (ik heb zelf namelijk een vrij gele ondertoon in mijn huid).

ILIA Lipstick Neon Angel

Neon Angel is een sterk dekkende kleur die, doordat de lippenstift een erg zachte textuur heeft, makkelijk aangebracht kan worden. Hij glijdt echt als een lippenbalsem over de lippen heen en verzorgt ze ook goed (zelfs deze enorm felle kleur). Op zich is dit ook niet zo gek, want in de ILIA Lipsticks wordt 85% aan biologische ingrediënten gebruikt, waaronder jojoba-olie en sesamolie die beiden een verzorgende werking hebben.

Jammer vind ik, dat de ILIA Lipstick als ik droge lippen heb de velletjes wat benadrukt. Vooral bij zo`n felle kleur als Neon Angel vind ik dat storend. De zachte textuur zorgt er in dit geval juist net voor dat de lippenstift wat onder deze velletjes kan gaan zitten. Zorg er dus goed voor dat je je lippen een zachte peeling hebt gegeven voordat je deze lippenstift aanbrengt. Een lippenbalsem is onder deze lippenstift niet nodig, vanwege de verzorging die de ILIA Lipstick geeft.

Winactie ILIA Lipstick Neon Angel

De ILIA Lipstick in Neon Angel is voor mij, desondanks het feit dat hij wat onder droge velletjes kan gaan zitten, een echte favoriet geworden. De kleur blijft enorm lang op de lippen zitten en zelfs na een uitgebreide lunch blijft er nog een mooie `stain` achter. Daarnaast zorgen het stijlvolle ontwerp van de lipstick-huls, de prachtige felle kleur, de zachte textuur en de verzorgende werking van de lippenstift ervoor dat ik de ILIA Lipstick in Neon Angel erg graag gebruik.

De ILIA Lipstick kost €24,- en wordt o.a via de natuurcosmetica-webshop Amazingy verkocht. Sun van Alabastermädchen heeft op haar website een erg handig overzicht/swatches gemaakt van alle ILIA lippenstiften.

Lees ook:
- ILIA Multistick All of Me