Het Canadese natuurcosmetica-merk ILIA staat bekend om haar verzorgende en strak vormgegeven Lip Conditioners (de huls van deze Lip Conditioners is gemaakt van gerecycled aluminium). Sinds enige tijd verkoopt het merk ook vier Multisticks die gebruikt kunnen worden als blush, lippenstift en als tint voor de ogen.

De ILIA Multistick in All of Me heeft een mooie warme watermeloen kleur (een mix van oranje en roze). Op mijn wangen krijgt hij een iets rozer kleurtje dan op mijn lippen, waar hij meer zalmroze lijkt. Het is voor mijn lichte- tot medium huidkleur met gele ondertoon een heel natuurlijk ogende kleur. De kleur geeft echt wat warmte mee aan het gezicht. De kleurintensiteit van de ILIA Multistick kan goed opgebouwd worden en hij laat zich mooi egaal over de huid verspreiden, of je dit nu met je vingers doet of met een foundationkwast.

De ILIA Multistick All of Me op mijn wangen en lippen

ILIA Multistick All of Me

De pigmentatie van de ILIA Multistick is net iets minder sterk dan de Lip2Cheek van het natuurcosmetica-merk RMS. Dit vind ik echter geen probleem omdat de Multistick prima opgebouwd kan worden. Ik gebruik daardoor wel wat meer product per keer dan bij de RMS Lip2Cheek.

De ILIA Multistick is het eerste multifunctionele product wat ik probeer, dat ook daadwerkelijk goed voor alles gebruikt kan worden: op de wangen, op de lippen en op de ogen. Hij maakt geen droge lippen, is niet te vettig voor mijn wangen (ik heb een normale- tot droge huid) en ook op mijn ooglid geeft hij een leuk subtiel kleurtje zonder het ooglid te irriteren.

ILIA Multistick in All of Me

Op mijn wangen blijft de ILIA Multistick in All of Me het langst zitten. Ook aan het einde van de dag, na ongeveer 9 à 10 uur dragen, is hij nauwelijks vervaagd. Let wel, ik heb een normale- tot droge huid waardoor de crème-blush wat in de huid kan trekken en niet als een vettig laagje erop blijft zitten. Het is bij mijn huidtype daarom ook niet nodig om te Multistick af te poederen (bovendien hou ik van de `glow` die hij aan mijn gezicht geeft). Ook op de lippen bleef de Multistick, met zo`n 4 uur dragen, goed zitten.

Kortom: Super! Met dit ene woord kan ik het product wel samenvatten. Super kleur, super textuur die zich mooi egaal over de huid laat verspreiden, super chique verpakking, hij blijft super lang zitten…Ik ben verkocht. De ILIA Multistick kan ik iedereen aanraden die van crème-producten houdt. Diegenen met een zeer vettige huid, zullen deze Multistick vanwege zijn voedende en crèmige textuur misschien wat minder waarderen.

De ILIA Multistick kost rond de €32,- en wordt verkocht bij de natuurcosmetica-webshop Amazingy. Nog meer recensies over de ILIA producten vind je bij Mevrouw-Minder en Puraliv.

Lees ook:
- RMS Lip2Cheek in Smile
- Bobbi Brown Pot Rouge for Lips and Cheeks (Powder Pink 06)