Laura Mercier Illuminating Tinted MoisturizerHet luxueuze merk Laura Mercier staat vooral bekend om haar Tinted Moisturizers. Deze crèmes moeten net iets dekkender zijn dan een normale gekleurde dagcrème, dus ik was erg benieuwd of ook littekentjes en pukkeltjes ermee gecoverd zouden kunnen worden. Zelf heb ik de Illuminating Tinted Moisturizer uitgetest in de kleur Warm Radiance, maar Laura Mercier heeft nog 4 andere kleuren in het assortiment.

De Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer zorgt inderdaad voor een mooi egaal huidbeeld. Kleine oneffenheden worden gecoverd en de huid krijgt een gezond kleurtje. Hoe dik je de Tinted Moisturizer er ook op smeert, de huid blijft er mooi natuurlijk uitzien. Door de kleine glittertjes die in de Illuminating Tinted Moisturizer zitten, krijgt de huid een gezonde glans. Wel zorgen juist deze glittertjes ervoor, dat de gekleurde dagcrème er nét iets minder natuurlijk uitziet als je de huid van héél dichtbij bekijkt. Dan zie je namelijk de glittertjes op de huid zitten.

Van boven naar onder: 1) Zonder make-up 2) Tijdens het opdragen van de gekleurde dagcrème, die in de winter toch net iets te donker voor mij is

Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer in Warm RadianceLaura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer in Warm Radiance

De Illuminating Tinted Moisturizer zorgt er niet voor dat al mijn littekentjes en pukkeltjes worden gecoverd (dat doet mijn Clinique Anti Blemish Solutions overigens ook niet helemaal zonder er plamuur-achtig uit te zien). Deze plekjes zullen dus nog steeds gecoverd moeten worden met een coverstick. Omdat de textuur van de gekleurde dagcrème zo natuurlijk is, zie ik wel sneller overgangen tussen coverstick en dagcrème.

Met de Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer + Long Lash Mascara + Chanel Rouge Allure Extrait de Gloss in Emoi, maar zonder coverstick!

Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer in Warm Radiance

De Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer heeft een fijne, licht zoetige geur, die alleen voor de fijne neus ruikbaar is. Daarnaast zit er een SPF 20 bescherming in de Tinted Moisturizer. Tot nu toe ben ik nog geen product tegen gekomen dat EN een SPF bescherming had EN lekker rook: een enorm pluspunt dus van deze gekleurde dagcrème.

Kortom: Deze gekleurde dagcrème kan ik iedereen aanraden die op zoek is naar een net iets meer dekkende Tinted Moisturizer dan normaal. De Illuminating Tinted Moisturizer geeft een mooie, gezonde glow aan het gezicht en laat het huidbeeld egaal eruit zien. Jammer vind ik, dat de gekleurde dagcrème geen volledige dekking geeft (maar welke crème doet dat wel?) en dat er heel kleine glittertjes in zitten.

De Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer kost rond de €45,- voor 50ml en is verkrijgbaar in de winkels en webshop van Skins Cosmetics.

Lees ook:
- Bobbi Brown Moisture rich foundation in Beige (3)