Het merk Laura Mercier heeft 8 verschillende kleuren Kohl Eyepencils in haar standaardassortiment, waarvan ik de kleur Purple Sapphire getest heb, een mooie blauw-paarse kleur. Deze Kohl Eyepencils zijn volgens Laura Mercier speciaal bedoeld voor op de binnenkant van de wimperrand (een plek waar veel `normale` oogpotloden tamelijk snel vervagen) en natuurlijk op de wimperrand zelf.

Laura Mercier Kohl Eyepencil in Purple Sapphire

Als eerste moet ik zeggen, dat ik de Kohl Eyepencil persoonlijk niet geschikt vind voor op de binnenkant van de wimperrand. Zodra ik het oogpotlood daar aanbreng, gaan mijn ogen namelijk jeuken. Tot nu toe heb ik nog nooit eerder last gehad van jeukende ogen, dus misschien dat ik niet tegen een ingrediënt kan dat in het oogpotlood zit. Doordat ik dus tranende ogen krijg, blijft het oogpotlood op deze plek ook niet lang zitten.

Op de buitenkant van de wimperrand blijft bij mij de Laura Mercier Kohl Eyepencil daarentegen wel heel goed zitten. Het lijntje ziet er heel de dag als `net-aangebracht` uit en met het oogpotlood kan ook heel mooi een strak lijntje worden getrokken. Als ik het oogpotlood alléén op de buitenkant van de wimperrand aanbreng, jeuken mijn ogen gelukkig niet. Daarnaast is de Laura Mercier Kohl Eyepencil tamelijk zacht (en dus makkelijk om aan te brengen).

Laura Mercier Kohl Eyepencil in Purple Sapphire

De kleur van de Kohl Eyepencil in Purple Sapphire vind ik ook erg mooi. Het is een vrij donkere kleur blauw-paars, met héél kleine glittertjes. Deze glittertjes zijn bijna niet zichtbaar, alleen wanneer het oogpotlood dik opgedragen wordt en het licht er net op valt. Door deze minuscule glittertjes krijgt het oogpotlood in een bepaald lichtsoort een mooie, bijzondere glans en hij lijkt dan iets meer paars.

Kortom: De Laura Mercier Kohl Eyepencil is een mooi oogpotlood voor mensen die niet snel last hebben van jeukende, rode ogen. Het oogpotlood blijft bij mij heel de dag goed op de buitenste wimperrand zitten, zonder ook maar iets te vervagen.

Laura Mercier producten zijn in Nederland verkrijgbaar in de Skins Cosmetics winkels en webwinkel.

Lees ook:
- Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer SPF 20
- Lavera Soft Eyeliner in Brown 02