Het is denk ik al twee jaar geleden dat ik bij de Bobbi Brown counter in de Bijenkorf in Amsterdam was en mij daar liet opmaken door een MUA (make-up artist). Ik gebruikte zelf nooit wenkbrauwpotloden of gels, maar de MUA bracht deze producten aan en ik vond het erg mooi staan. De wenkbrauwen werden er net iets voller door en wat verzorgder (doordat je de haartjes precies zo kunt kammen als je zelf wilt). Toch heb ik daarna nooit meer make-up producten voor de wenkbrauwen gebruikt, tot een aantal maanden geleden toen ik namelijk op een `natuurlijke dupe` van de Eyebrow Gel van Bobbi Brown stuitte: de Lavera Eyebrow Styling Gel in Hazel Blonde.

Lavera Eyebrow Styling Gel Hazel Blonde

De Lavera Eyebrow Styling Gel in Hazel Blonde heeft een lichtbruine kleur, die perfect aansluit bij de kleur van mijn eigen wenkbrauwen: Hij is niet te donker, niet te licht en ook niet te rood bij mijn blonde haren. Daardoor ziet de Styling Gel er erg natuurlijk uit. Hij valt – wat betreft de kleur – vrijwel niet op. Voor de vorm van mijn wenkbrauwen doet deze Eyebrow Styling Gel wel heel veel en daardoor zie ik ook wel duidelijk het verschil tussen voor- en na het aanbrengen van de gel. Met het fijne borsteltje (en aan het uiteinde van de gel zit ook nog een kammetje) kan ik de wenkbrauwen namelijk goed in vorm brengen. Ik kam de haartjes iets meer omhoog dan dat ze van zichzelf al staan en door de gel blijven ze dan ook heel de dag op die manier zitten. Dat oogt net iets verzorgder bij mijn volle wenkbrauwen (ik heb ze nog nooit geëpileerd). De Lavera Eyebrow Styling Gel droogt heel snel op, maar laat de wenkbrauwhaartjes wel wat harder en minder soepel aanvoelen.

Lavera Eyebrow Styling Gel Hazel Blonde

Kortom: De Lavera Eyebrow Styling Gel in Hazel Blonde is een handige gel, waarmee je de wenkbrauwhaartjes makkelijk en snel in vorm kunt kammen. De Eyebrow Styling Gel zorgt er wel voor dat de haartjes wat harder aanvoelen, maar hij blijft daardoor ook langer zitten. De Lavera Eyebrow Styling Gel kost rond de €9,- en wordt o.a bij de Nederlandse natuurcosmetica-webshop Essential Skin verkocht.

Lees ook:
- Lavera Bodylotion in Rose Garden