Als er één make-up product is waar ik wel erg hoge eisen aan stel, dan is dat wel aan de foundation. Een foundation moet voor mij niet alleen een goede dekking geven, maar ook nog eens natuurlijk eruit zien (en dus een goede kleur en textuur hebben). Zo voldoet bijvoorbeeld de Bobbi Brown Moisture Rich Foundation helemaal aan mijn eisen. Toch gebruik ik op dagelijkse basis liever een 100% natuurlijke foundation, daarom ben ik op zoek gegaan naar een alternatief zoals de NVEY Eco Creme Deluxe Flawless Finish Foundation.

NVEY Eco Creme Deluxe Foundation 880 Custard

Zonder foundation

De NVEY Eco Creme Deluxe Flawless Finish Foundation geeft een enorm goede (medium) dekking. Natuurlijk worden niet alle pukkels weggetoverd (dat doet eigenlijk geen enkele foundation, zonder daarbij een plamuur-gezicht te veroorzaken), maar de huid lijkt er een stuk egaler door en alleen de grote oneffenheden hoeven nog maar bijgewerkt te worden met een coverstick. Littekens kunnen met de Creme Deluxe Foundation zelf weggewerkt worden, door met een klein kwastje plaatselijk een iets dikkere laag foundation aan te brengen, maar voor het echte precisie-werk zoals wondjes/pukkeltjes zou ik echt een coverstick gebruiken. De foundation ligt aan de `stroevere` kant en is daardoor iets moeilijker uit te spreiden dan een coverstick.

NVEY Eco Creme Deluxe Foundation in Custard

Met de NVEY Eco Creme Deluxe Foundation in Custard (880)

De Creme Deluxe Foundation kan prima in laagjes opgebouwd worden (een foundationkwast werkt hiervoor naar mijn mening het beste) en blijft er mooi natuurlijk uitzien. De foundation geeft een lichte glans en laat mijn huid er echt gezond uit zien. In meerdere recensies heb ik gelezen dat bij mensen deze foundation te `vettig` was, maar daar heb ik zelf geen problemen mee gehad met mijn `normale` huidbeeld met enkele droge plekjes.

NVEY Eco Creme Deluxe Foundation No.880 Custard

De NVEY Creme Deluxe Foundation is ook punctueel als coverstick aangebracht

Persoonlijk vind ik de NVEY Eco Creme Deluxe Flawless Finish Foundation echt een top-foundation. Hij geeft zoals gezegd een zeer goede dekking, ziet er eigenlijk altijd natuurlijk uit en is ook nog eens 100% natuurlijk. Daarnaast heeft de foundation een neutrale geur (iets wat ik bij mijn Bobbi Brown Moisture Rich Foundation miste) en hij is eventueel zelfs als coverstick te gebruiken. Het enige nadeel van de foundation is, dat hij tamelijk `stroef` aanbrengt. Het uitspreiden van de foundation duurt daardoor iets langer dan dat van een vloeibare foundation. De NVEY Eco Creme Deluxe Flawless Finish Foundation kost rond de €49 en kan o.a gekocht worden bij de webshop saygreencosmetics.nl

Lees ook:
- NVEY Eco Organic Eyeshadow in N0. 155
- Bobbi Brown Moisture Rich Foundation in Beige (3)