NVEY Eco Organic Lipstick No.367Het natuurcosmetica-merk NVEY Eco heeft 17 verschillende kleuren lippenstiften in het standaardassortiment. Zelf heb ik de kleur No.367, een licht-roze lippenstift met een koele ondertoon en een subtiele metallic finish. Persoonlijk vind ik het een erg mooie, bijzondere kleur roze, die ik nog niet zo vaak ben tegengekomen. Hoewel de NVEY Eco Organic Lipstick No.367 een koele ondertoon heeft, kan hij toch prima gedragen worden bij een warme, gelige huid.

De NVEY Eco Organic Lipsticks worden gemaakt van mooie, natuurlijke ingrediënten zoals saffloerolie, ricinusolie en bijenwas. Deze ingrediënten zouden de lippen ook moeten verzorgen, maar ik raad alsnog het gebruik van een lippenbalsem aan. De lippenstift voelt zeker niet uitdrogend aan op de lippen, maar hij is naar mijn mening nog niet verzorgend genoeg om alleen gebruikt te kunnen worden.

NVEY Eco Organic Lipstick 367

Jammer vind ik, dat de NVEY Eco Organic Lipstick No.367 droge velletjes op de lippen benadrukt (waarschijnlijk komt dit door de metallic finish van de lippenstift in No.367). Hoe dikker je deze lippenstift aanbrengt, hoe meer velletjes zichtbaar worden. Ik zou deze lippenstift dus of heel dun aanbrengen, of (als je een iets intensere kleur wilt) hem in combinatie met een lipgloss gebruiken, zodat de velletjes niet meer opvallen. Het liefste gebruik ik de NVEY Eco Organic Lipstick No.367 samen met de lipgloss in Seduce Me (ook van NVEY).

De lippenstift blijft, met een gemiddelde van zo`n 4 uur, een mooie tijd zitten, vooral als je nagaat dat een lichte kleur lippenstift in het algemeen sneller verdwijnt. Daarnaast zit de lippenstift in een fijne verpakking en hij heeft een neutrale geur.

NVEY Eco Organic Lipstick No.367

Kortom: De NVEY Eco Organic Lipstick No.367 scoort bij mij vooral hoge punten voor de mooie en bijzondere kleur, de neutrale geur en goede draagduur. Daarnaast is de lippenstift natuurlijk van mooie ingrediënten gemaakt en hij heeft ook nog eens een praktische verpakking. Een minpunt blijft echter dat de lippenstift in No.367 droge velletjes op de lippen benadrukt. De NVEY Eco Organic Lipsticks kosten rond de €26,- en kunnen o.a gekocht worden bij de webwinkel saygreencosmetics.

Lees ook:
- NVEY Eco Organic Eyeshadow in No.155
- Dr.Hauschka Lippenstift in No.09 Oudroze, 07 Roze en 04 Warmoranje