Er zijn echt zó veel leuke sites en youtube-kanalen op het internet te ontdekken! Telkens kom ik wel weer iets nieuws tegen. Zo ontdekte ik een tijdje terug het youtube-kanaal van Daaruum. Dit is een Duitse meid die echt geweldige make-up tutorials maakt. Zeker het bekijken waard (zelfs als je Duits niet zo goed is)! Daarnaast bekijk ik al sinds lange tijd de video`s van Lisa Eldrigde, Pixi2Woo en PixiWoo. Door al deze mooie video`s en foto`s wordt ik geïnspireerd en geprikkeld om nieuwe dingen uit te proberen.

Experimenteren met een liquid eyeliner

Zo heb ik onlangs voor het eerst geëxperimenteerd met een liquid eyeliner. Iets waar ik me vroeger niet zo snel aan waagde, doordat ik bang was dat dit type product mijn ogen kleiner zou laten lijken. Als beginneling leek het me handig om te starten met een liquid eyeliner in stift-vorm i.p.v de eyeliners die een dun kwastje hebben (dat heen-en-weer kan zwieren). Gekozen heb ik daarom voor de Sans Soucis Long Lasting Liquid Liner. Deze liquid eyeliner heeft een mooie spitse punt, waarmee je dus wat preciezer te werk kunt gaan.

Sans Soucis Long Lasting Liquid LinerSans Soucis Long Lasting Liquid Liner Waterproof

Ik breng de eyeliner meestal in enkele korte strookjes aan. Zelf vind ik het het fijnste om in de binnenste ooghoek te starten en van daaruit de lijn verder te trekken tot aan de buitenste ooghoek. Op die manier kun je handig gebruik maken van het puntje van de eyeliner, maar ook van het verdere gedeelte van de stift (dat gedeelte waar de stift iets dikker wordt). Voor de wing zelf houd ik de eyeliner juist omgekeerd. De punt wijst dan dus naar het uiteinde van mijn wenkbrauw en het dikkere gedeelte van de stift naar mijn wimperrand. Vergeet overigens niet om vervolgens wat mascara op te doen! Mijn zusje vond mijn wimpers er namelijk maar `iel` uitzien toen ik dit een keer vergat. Door een dikkere, zwarte lijn lijken ze namelijk sneller weg te vallen. De Duitse Youtuber Daaruum heeft ook een aantal filmpjes erover gemaakt hoe je het makkelijkst een eyeliner kunt aanbrengen, deze kun je hier bekijken.

De Sans Soucis Long Lasting Liquid Liner

Sans Soucis Long Lasting Liquid Liner

Uiteindelijk ben ik erg blij met mijn Sans Soucis Long Lasting Liquid Liner. Zo`n donker zwart lijntje om de ogen staat verassend leuk en je kunt er echt heel veel kanten mee op (zonder wing, met wing, cat-eye wing, geisha-wing etc.). Daarnaast ben ik blij dat ik voor een eyeliner in stift-vorm heb gekozen. De Sans Soucis Long Lasting Liquid Liner kan daardoor relatief makkelijk aangebracht worden (natuurlijk blijft het altijd even oefenen). De liquid eyeliner blijft een mooie tijd zitten. Aan het einde van de dag (na 9 à 10 uur dragen) zie ik een lichte afdruk van de liner op mijn wenkbrauwbot, maar deze is makkelijk weg te vegen (waarschijnlijk doordat het daar dan wat `vettiger` is). Als je deze afdruk helemaal wilt voorkomen, kun je het beste voordat je de liner opdoet een oogschaduw(basis) aanbrengen. Dit werkt bij mij erg goed. De liquid eyeliner moet volgens Sans Soucis bovendien waterproof zijn. Ik merk inderdaad dat hij met water (zonder reinigingsmelk) moeilijker weg te vegen is – onmogelijk is het echter niet! Met veel geboen zal je deze liner wel kunnen vervagen. Een regenbui doorstaat hij echter goed!

De Sans Soucis Long Lasting Liquid Liner kost rond de €14,- (een lijstje met verkooppunten vind je hier).

Gebruiken jullie wel eens een liquid eyeliner?

Lees ook:
- Dr.Hauschka Kajal Eyeliner 06 en 07 (LE: Slow Mood)
- Sans Soucis Sensitive Skin Johannis Creme Nachtpflege