Eén van de allereerste make-up producten waarmee ik als kind in aanraking kwam, is een oogschaduw van het Duitse cosmetica-merk Sans Soucis geweest. Deze felle azuurblauwe oogschaduw, die mijn moeder had gekocht toen ze nog wat make-up droeg, vond ik als kind natuurlijk geweldig. De oogschaduw bezit ik nog steeds en zo nu en dan gebruik ik hem zelfs nog in make-up looks. De kwaliteit van de oogschaduw is naar al die jaren nog steeds goed. Erg benieuwd was ik dan ook naar de `nieuwe` make-up producten van Sans Soucis. Een tijdje terug heb ik daarom een Sans Soucis Mineral Powder Rouge uitgeprobeerd in de kleur No.20 Peach, twee nieuwe oogschaduwen en een eyeliner.

Mijn moeder met de Sans Soucis Mineral Powder Rouge in No.20 Peach

Sans Soucis Mineral Powder Rouge in 20 Peach

De Sans Soucis Mineral Powder Rouge in No.20 Peach heeft een mooie zachte perzikkleur/zalmkleur. Het is een wat warmere kleur, die erg mooi staat bij de lichte tot medium huid met gelige ondertoon. De rouge lijkt de huid dan echt `op te warmen` en dat geeft nog weer een heel ander effect dan een roze rouge, die juist wat frisser werkt.

Sans Soucis Mineral Powder Rouge in Peach 20

Naast de mooie kleur van de rouge ben ik ook erg blij met de pigmentatie. Die is namelijk super goed en kan ook prima opgebouwd worden! Zelf breng ik het liefste mijn blush subtiel aan – daarvoor gebruik ik een wat zachtere kwast die wat minder product opneemt. Mocht je juist van een wat sterker aangezette blush houden, dan kun je gewoon wat vaker met de kwast over de rouge heen gaan. De Sans Soucis Mineral Powder Rouge blijft daarnaast een mooie tijd zitten zonder te vervagen. Pas aan het einde van de dag wordt de kleurintensiteit wat minder, maar dat is dan na 7 à 8 uur dragen.

De Mineral Powder Rouge in Peach + de twee oogschaduwen in Silk Cashmere en Smooth Lavender

Sans Soucis Mineral Powder Rouge in Peach 20

Persoonlijk ben ik dus erg blij met mijn Sans Soucis Mineral Powder Rouge in No.20 Peach. Hij heeft een super pigmentatie, kan goed opgebouwd en ook `geblend` worden en hij blijft daarnaast ook nog eens een lange tijd zitten zonder te vervagen. Het voordeel van deze compacte blush is daarnaast dat hij makkelijk egaal kan worden aangebracht. Of je nu een foundation, poeder of gezichtscrème eronder draagt, dat maakt niet uit. Jammer vind ik dat de Sans Soucis Mineral Powder Rouge wat `ouderwets` poederig ruikt, maar dit is ook het enige kritiekpunt dat ik heb. De Sans Soucis Mineral Powder Rouge kost rond de €12,-(deze past in het `beauty etui`, dat €9,- kost). Een lijstje met verkooppunten vind je hier.

Lees ook:
- Sans Soucis Long Lasting Liquid Eyeliner
- Hiro Cosmetics Mineral Blush in Sweetie Darling (02)