Wie mijn blog al iets langer volgt, weet dat ik dol ben op producten met natuurlijke geuren. Meestal zijn het dus verzorgingsproducten die ik loof om hun geur, maar ditmaal is het een lippenstift: de USPA Colour Therapy Lipstick in I create. De lippenstift van dit Australische natuurcosmetica-merk ruikt namelijk heerlijk naar kaneel en pepermunt. De geur heeft dus zowel iets warms als ook verfrissends – waar ik helemaal vrolijk van word. Wat mij betreft, had USPA daarom best de naam `Aroma Therapy` aan haar lippenstift mogen toevoegen – ter aanvulling van de bijzondere naam `Colour Therapy`.

Kleurentherapie, chakra`s en lippenstiften

USPA Lipstick I create

De naam `Colour Therapy` speelt in op het idee dat de (lippenstift)kleuren verbonden zijn met specifieke energiecentra in ons lichaam, ook wel chakra`s genoemd. Ieder mens zou zeven chakra`s hebben, die specifieke psychologische eigenschappen aansturen. Deze chakra`s kunnen echter over- of onderactief zijn, waardoor de mens uit balans raakt en bijvoorbeeld te hebzuchtig is of zich juist te snel nerveus voelt. Bij iedere chakra horen dus bepaalde `karaktertrekken`. Maar wat heeft dit nu met de lippenstift van USPA te maken? USPA gaat ervan uit dat de keuze voor een specifieke lippenstiftkleur ons iets kan zeggen over ons innerlijk en hoe wij in de wereld staan – omdat iedere kleur dus verbonden is met een specifieke chakra. Door dit bewustzijn zouden we ons beter kunnen verder ontwikkelen; de lippenstift zou daardoor dus als een soort `Colour Therapy` werken. Een erg interessante gedachte, die – of het idee nu juist is of niet – toch een bijzonder verhaal meegeeft aan de lippenstift. Op iedere verpakking staat een korte beschrijving van de kleur en zijn `kenmerk`.

De USPA Colour Therapy Lipstick in I create

Zelf heb ik de USPA Colour Therapy Lipstick in I create gekocht. Een kleur die een gevoel van vreugde en geluk moet versterken en die volgens USPA voor goede artistieke gaven en moed staat. I create is een warme oranje kleur, die iets naar pastel-oranje neigt als je hem dun aanbrengt. Naar mijn idee is het vooral een mooie kleur voor diegenen met een warme ondertoon van de huid. De lippenstift heeft een matte finish met een hele lichte glans (geen glitters). Het is een finish die ik bij nog maar weinig natuurcosmetica-merken ben tegengekomen.

USPA Colour Therapy Lipstick in I Create (natuurcosmetica)

In de lippenstift zitten fijne verzorgende ingrediënten zoals shea boter, amandelolie, jojoba-olie en bijenwas. Voor de veganisten onder ons is deze lippenstift dus jammer genoeg niet ideaal. Wel krijgt de lippenstift door deze ingrediënten een erg fijne textuur. Op het eerste gezicht lijkt hij vrij `stug` aan te voelen, maar eenmaal op de lippen aangebracht, voelt de lippenstift juist heel zacht en crèmig aan. Ik heb dus niet het gevoel dat ik per se een lippenbalsem onder de USPA Colour Therapy Lipstick hoef aan te brengen. Wat ik wel jammer vind, is dat deze lippenstift droge velletjes benadrukt – doordat de lippenstift wat onder de velletjes lijkt te gaan zitten. Als je de lippenstift deppend aanbrengt, kun je dit gelukkig iets voorkomen – maar ik vind het toch jammer. Zonder dit kritiekpunt zou de USPA Colour Therapy namelijk mijn absolute favoriet zijn geworden. De lippenstift blijft gemiddeld zo`n 5 à 6 uur op mijn lippen zitten, daarna vervaagt hij wat. De `stain` blijft echter véél langer zitten.

Kortom

Ik vind de USPA Colour Therapy Lipstick in I create erg fijn! Ik ben dol op de warme, maar verfrissende geur. Daarnaast heeft de lippenstift een mooie finish, een fijne, zachte, verzorgende textuur en goede draagduur. Het enige nadeel blijft dat de lippenstift jammer genoeg droge velletjes op de lippen benadrukt – door hem deppend aan te brengen, kun je dit wel iets voorkomen. Doordat ik de lippenstift op alle andere punten zo goed vind scoren, zie ik dit kritiekpunt persoonlijk iets door de ogen.

De USPA Colour Therapy Lipstick kostte rond de €23,- en heb ik gekocht bij de natuurwinkel Calle Alamo.

Lees ook:
- Dr.Hauschka Lipstick Novum 07 en 08 (LE: Slow Mood)
- NVEY Eco Organic Lipstick No.367