De YSL Rouge Pur Couture Lipsticks zijn verkrijgbaar in héél veel verschillende kleuren, van lichtroze tot donkerrood. Zelf heb ik de kleur Belle de Rose (08) gekocht na het zien van Lisa Eldridge`s video over donkere lippenstiften. Deze lippenstift heeft een mooie donkere, bessenrode kleur, die zowel bij donkere- als ook lichte huidtypes past.

YSL Rouge Pur Couture Belle de Rose (08)

Alle YSL Rouge Pur Couture Lipsticks hebben een fijne, zachte textuur, die makkelijk over de lippen heen glijdt. Door deze zachte textuur belandt de lippenstift wel wat sneller buiten de liplijntjes en dat is vooral bij zo`n opvallende kleur als Belle de Rose niet handig. Het fijnst (en preciest) werkt het daarom om de lippenstift met een kwastje aan te brengen en de lippen een aantal keer met een doekje te deppen.
Een voordeel van de zachte textuur is, dat de lippen niet worden uitgedroogd. Ook aan het einde van de dag voelden mijn lippen nog verzorgd aan. Wel gebruik ik onder deze lippenstift altijd een lippenbalsem. Een lippenbalsem zorgt er niet alleen voor dat de lippen beschermd worden, maar ook dat velletjes etc. niet worden benadrukt door de lippenstift. Dat is vooral handig dus bij deze opvallende kleur.

De YSL Rouge Pur Couture Lipstick in Belle de Rose (08) bleef bij mij lange tijd zitten zonder te vervagen, ik denk zo rond de 4 uur. Na deze tijd was de lippenstift nog steeds zichtbaar, maar de kleur veranderde dan wat (deze werd lichter en meer fuchsia-roze gekleurd).

YSL Rouge Pur Couture Lipstick Belle de Rose 08

YSL Rouge Pur Couture Lipstick in Belle de Rose (08)

De YSL Rouge Pur Couture Lipsticks zitten in een luxe, gouden verpakking met het YSL embleem erop. Deze verpakking is heel gevoelig voor vingervlekken en krassen, dus dat vind ik jammer.

De lippenstiften kosten rond de €29,- en zijn verkrijgbaar bij de Douglas, Sephora, Bijenkorf etc.

Lees ook:
- Make-up look: Belle de Rose
- Annemarie Börlind Rosewood Lip Color