Er komen verassend veel leuke natuurcosmetica-merken uit Australië. NVEY Eco, USPA, Inika en bijvoorbeeld het voor mij nieuwe natuurcosmetica-merk Zuii. Zuii gebruikt in veel van haar producten gemalen bloemen, essentiële oliën, mineralen en vitaminen. Niet alleen ruiken de producten van Zuii daardoor (in de meeste gevallen) heerlijk, maar deze ingrediënten werken daarnaast ook nog eens verzorgend voor de huid en wimpers. In de Zuii Flora Mascara in Lapis zit bijvoorbeeld rozenolie, geraniumolie, klein hoefblad en vitamine D. Jammer genoeg is de Zuii Flora Mascara wat betreft de geur wel de uitzondering: In plaats van de bloemenachtige geur van bijvoorbeeld de Zuii lippenstiften, heeft deze mascara juist een `zwavel-geur` (die gelukkig na enkele minuten verdwijnt).

Zuii Flora Mascara in Lapis

De mascara in Lapis heeft een erg mooie en bijzondere kleur blauw. Het is een knallende kleur blauw, dat vooral goed zichtbaar wordt op de blonde puntjes van mijn wimpers. Daar waar mijn wimpers het donkerst zijn (dicht tegen de wimperrand aan), lijkt het blauw meer diep navy-blauw te worden. Bovendien verschilt het een beetje per lichtinval, hoe goed de blauwe kleur opvalt. In de schaduw lijkt de mascara meer zwart te zijn, terwijl je in goed daglicht echt de felle blauwe kleur kunt bewonderen. Mijn allereerste `gekleurde mascara` is wat dit betreft echt een succes. Het is heel erg leuk om op zo`n makkelijke manier een bijzonder kleuraccent te kunnen zetten. Hoe vinden jullie het effect?

Zuii Flora Mascara in Lapis

De Zuii Flora Mascara in Lapis met 2 laagjes

De Zuii Flora Mascara in Lapis breng ik meestal wel in meerdere laagjes aan. Dat geeft het mooiste effect bij mijn wimpers die van zichzelf al wel lang en gekruld, maar bovenaan wat licht zijn (waardoor ze daar wat minder opvallen). Met één laagje mascara lijkt er nog wat weinig blauwe kleur op mijn wimpers te komen, maar met twee á drie laagjes worden de wimpers goed omhuld door de mascara. Mijn wimpers worden door deze mascara mooi vol en (doordat hij mijn blonde puntjes blauw maakt) ook wat langer. De mascara kan echt enorm goed opgebouwd worden, zonder dat de wimpers aan elkaar gaan kleven. Het lengte- en volume effect van de mascara blijft echter (hoe goed je het ook opbouwt) natuurlijk. Hij zal geen dramatisch effect geven zoals `false eyelashes` dat kunnen doen.

Zuii Mascara in Lapis

Kortom: Ik ben erg blij met de Zuii Flora Mascara in Lapis. Vooral de felle blauwe kleur vind ik echt prachtig. De mascara geeft zoals gezegd geen `false eyelashes` effect, maar hij maakt mijn wimpers wel net wat voller en langer. Het is een natuurlijk effect, waar ik persoonlijk erg van hou. Daarnaast worden de wimpers mooi gesepareerd. Jammer vind ik dat de mascara wat naar zwavel ruikt en bij het openen en dichtdoen van de tube blijft er zo nu en dan wat mascara aan de opening hangen. Misschien dat dat nog verandert zou kunnen worden. De mascara blijft bij mij verder heel de dag door goed zitten, zonder tussentijds te klonteren of kruimelen. Aan het einde van de dag krijg ik hem er weer makkelijk met wat reinigingsmelk af.

De Zuii Flora Mascara in Lapis kost rond de €21,- en wordt o.a verkocht bij de natuurcosmetica-webwinkel MILD Cosmetics. Op de website van Puraliv vind je nog een review over Zuii Flora Mascara in de kleur Emerald.

Lees ook:
- Dr.Hauschka Volume Mascara
- NVEY Eco Organic Eyeshadow in No.155