Naast de verzorgingsproducten waarover ik al eerder schreef, heeft Cattier Paris ook drie Eau de Toilettes in het standaardassortiment. Dit zijn de geuren Pétillante (een frisse citrus-geur), Délicate (een zoete bessengeur) en Exquise (een geur met steranijs en framboos). Alle drie de Eau de Toilettes hebben het ECOCERT-certificaat.

Cattier Paris Eau de Toilette in Pétillante en Délicate

Zelf heb ik de Cattier Paris Eau de Toilettes in Pétillante en Délicate. Het zijn beide lichte, vluchtige geuren. Je kunt dus gerust de geur wat vaker op sprayen, want hij zal niet snel overheersend worden. De geuren blijf ik gemiddeld zo`n twee uur op de huid ruiken. Dit is minder lang dan mijn Eau de Toilette in Honey Moments van Lavera, waarvan de geur wat geconcentreerder lijkt te zijn. De Cattier Paris Eau de Toilettes lenen zich er echter uitstekend voor om als `bodymist` gebruikt te worden: Je kunt ze prima over een wat groter oppervlakte sprayen doordat het een lichte, vluchtige geur is én de grote fles van 100ml zal ook niet zo snel opgaan.

Cattier Paris Eau de Toilette in Pétillante – Een frisse, citrusgeur

De Cattier Paris Eau de Toilette in Pétillante heeft de meest frisse geur van beiden. Als topnoot wordt citroen, mandarijn, bergamot en sinaasappel gebruikt. Vooral de citroen-geur ruik ik als ik de spray op doe. In het begin is het een wat scherpere citroengeur die wat weg heeft van de bekende Eau de Cologne 4711, maar na een aantal seconden wordt het een wat zachtere geur (waar ik persoonlijk meer van hou).

Cattier Paris Eau de Toilette in Délicate – Een zoete, bessengeur

De Eau de Toilette in Délicate heeft juist een heel zoete bessengeur. Als topnoot wordt kardemom, peer, munt en zwarte bessen gebruikt. Het zijn voornamelijk de zwarte bessen die ik ruik en misschien nog iets van peer, maar de andere noten kan ik er persoonlijk niet in terug ruiken. Een beetje doet de geur me aan ranja denken (dat zoete drankje dat je moet aanmengen met water). Het is dus een heel specifieke geur, waar je echt van moet houden.

Kortom: De Cattier Paris Eau de Toilettes in Pétillante en Délicate zijn beide lichte, vluchtige geuren die ik gemiddeld zo`n twee uur op de huid blijf ruiken. Ik vind de geuren vooral fijn om als bodymist na het douchen te gebruiken. Pétillante heeft een echte frisse citroengeur, terwijl Délicate juist heel zoet en snoeperig is. De Cattier Paris Eau de Toilettes kosten rond de €25,- voor 100ml.

Lees ook:
- Cattier Paris Klei Masker – met roze klei en aloe vera
- Lavera Eau de Toilette in Honey Moments