Warm, zonnig en ontspannend. Dat zijn de woorden die spontaan in me opkomen als ik de Lavera Eau de Toilette in Honey Moments wil omschrijven. Maar bijvoorbeeld ook de woorden: sauna in Überlingen en Naturata (dit zijn twee plekken waar ik vaak in mijn vakantie heen ga en dit geurtje van Lavera herinnert me daaraan).

Geurbeleving is erg persoonlijk en dat is ook niet verwonderlijk als je weet dat herinneringen en emoties verbonden worden met geuren. In mijn nieuwe categorie `fragrances` ga ik daarom ook geen echte recensies schrijven, want dat zou alleen al om deze reden onmogelijk zijn. Daarnaast heeft iedere huid een andere PH-waarde, waardoor geuren verschillend kunnen gaan ruiken. Veelmeer wil ik een eerste indruk geven, geuren voorstellen waar je misschien nog nooit eerder van hebt gehoord…

Lavera Eau de Toilette in Honey Moments

Zo´n eerste wat onbekendere geur is bijvoorbeeld de Lavera Eau de Toilette in Honey Moments, waarvan inmiddels al mijn tweede flesje op is. Het is een eau de toilette (de geurconcentratie is dus iets lager dan bij een parfum) met Natrue-certificaat. Ook de drie andere geuren van dit merk hebben dit certificaat.

Honey Moments ruikt naar een mix van sinaasappelen (de allereerste geurnoot die ik ruik) en honing (die pas wat later tevoorschijn komt en wat warmte meegeeft aan de eau de toilette). Het is daardoor een warme, zoetige en vooral ook `zachte` geur geworden, waar je echt van moet houden. De `scherpte` en `frisheid` van een echte sinaasappel mist bij deze eau de toilette. Maar misschien dat de geur juist om die reden ook zijn charme krijgt – ik kan er persoonlijk echt door wegdromen. Voor de kenners van Pacifica: de Pacifica geur in Tuscan Blood Orange is zoeter dan de Lavera Eau de Toilette in Honey Moments. Beiden zijn het `simpele` geuren (je ruikt niet een heel boeket aan verschillende aroma`s, die zich in de loop van de tijd ontwikkelen).

De Lavera Eau de Toilette blijf ik gemiddeld zo`n 5 á 6 uur op mijn huid ruiken. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik een `gevoelige neus` heb en dus tamelijk lang nog geurtjes blijf ruiken. De Lavera Eau de Toilette kost rond de €21,- voor 30ml.

Lees ook:
- Lavera Glossy Lips Lipgloss in Shining Star 01
- Lavera Handcrème Basis Sensitive