Het is al bijna 2013! Wat gaat het jaar toch snel voorbij! Het bachelorwerkstuk (van mijn opleiding Duitse taal en cultuur in Nijmegen) kruipt steeds dichter en dichter bij en in 2013 moet ik ook mijn master gaan kiezen. Spannend is zoiets, maar ik heb er al wel zin in! Daarnaast heb ik ook voor mijn blog een aantal leuke (en ook hier: spannende) plannen gemaakt, daarover straks meer. Nu wil ik jullie namelijk eerst over mijn leukste skincare ontdekkingen van 2012 vertellen. In het afgelopen jaar heb ik zo veel verschillende cosmetica-producten getest, dat het mij leuk leek om nog eens een korte blik te geven op mijn allerleukste ontdekkingen.

Mijn leukste skincare ontdekkingen van 2012

 • Dr.Hauschka Bodymilk in Citroen-Lemongrass
  Een eerste product waar ik helemaal dol op ben, is de Dr.Hauschka Bodymilk in Citroen-Lemongrass. Deze bodymilk heeft een frisse, citrus-achtige geur, die echt heel goed werkt als `oppepper` op een vroege ochtend. Met mijn huidige rooster moet ik wel drie keer in de week om kwart voor 6 opstaan. Dan is zo`n opwekkende geur erg welkom. De bodymilk voelt lekker licht aan en trekt snel in de huid.
 • Dr.Hauschka Handcrème
  Ook de Dr.Hauschka Handcrème mag niet ontbreken in deze lijst van leukste skincare ontdekkingen. Over deze handcrème is nog geen recensie verschenen, maar die zal nog komen. Een beschrijving van de handcrème in enkele woorden: lekker kruidig ruikend, snel-intrekkend en hij maakt de droge handen enorm zacht. Wondjes lijken bovendien door de crème sneller te herstellen, dus dat is handig als je last hebt van schrale handen of bijvoorbeeld van eczeem.
 • Weleda Everon Lippenbalsem
  Een product dat ook niet meer weg te denken is uit mijn favorietenlijstje, is de Weleda Everon Lippenbalsem. Ook dit product heeft een kruidige geur. De lippenbalsem voelt tamelijk `vast` aan, waardoor hij erg goed te gebruiken is als verzorging en bescherming onder een lippenstift.
 • Cattier Paris Klei Masker (roze)
  Een product waarover ik in november een recensie schreef, is het Cattier Paris Klei Masker. Vooral de textuur van het kleimasker beviel me erg goed. Het masker voelt namelijk wat dikker aan en lijkt wat op Rhassoul-aarde. Ik vond het erg leuk om ook eens een masker uit te proberen dat al samengesteld is. De roze klei is speciaal bedoeld voor de gevoelige huid en hij maakt mijn gezicht lekker zacht.
 • Primavera Kalmerende Gezichtsverzorgingslijn
  Een gezichtsverzorgingslijn waarvan ik alleen de testertjes heb geprobeerd, is de Primavera Kalmerende Gezichtsverzorgingslijn in kamille-bernagie. Deze gehele verzorgingslijn heeft een fijne, ontspannende kamille-geur en ik vond dat de producten mijn huid goed verzorgden.Vooral de toner vond ik erg bijzonder. Die voelde namelijk wat `gel-achtig` aan, waardoor hij extra voedend leek. Van deze producten ga ik in de toekomst zeker meer kopen!

Ik wil jullie nog allemaal bedanken voor dit super jaar! Ik vind het echt heel erg leuk om aan de website te werken en al jullie lieve en kritische reacties erop te lezen. Dat is echt super en geeft zo veel voldoening! Zoals gezegd, heb ik ook al wat leuke en spannende plannen gemaakt voor 2013. Aankomend jaar zul je me namelijk niet alleen meer `zien`, maar ook `horen` ;) . Ik ben benieuwd wat jullie ervan gaan vinden!

Wat waren jullie favoriete skincare producten van 2012?

Lees ook:
- Top 5 favoriete verzorgingsproducten van 2011
- Top 7 favoriete make-up producten van 2011