A no make-up make-up look with a healthy looking glow

Faking a healthy looking glow - no make up make up look

Met grote bewondering kijk ik altijd naar portret-foto`s op websites zoals Weleda, Dr.Hauschka, Sante en Bobbi Brown. De modellen op deze foto`s hebben zo`n mooie, gezonde huid die van binnenuit lijkt te stralen, dat ze eigenlijk maar weinig – tot geen make-up nodig lijken te hebben om er super uit te zien. Een zachte glans op de lippen van een lipgloss of lippenbalsem en een lichte waas van een neutrale, glanzende oogschaduw op het ooglid is haast al voldoende om deze natuurlijke glow van de huid te accentueren. Geïnspireerd door de foto`s van deze merken heb ik een no make-up make-up look gemaakt, die speciaal ervoor bedoeld is om deze gezond eruitziende, glanzende huid na te bootsen.

The base: Foundation and Illuminating Powder

Om de huid egaler te doen lijken, werkt foundation enorm goed. Natuurlijk kun je deze stap overslaan als je geen last hebt van oneffenheden (dit heb ik ook gedaan bij mijn zusje Hannah, die een iets droge maar egale huid heeft). Hoe minder product je op de huid gebruikt, hoe beter, maar als je toch last hebt van wat pukkeltjes of roodheid dan is een medium-dekkende foundation erg fijn. Breng daarvan een dunne laag aan en gebruik eventueel plaatselijk nog een coverstick. Op die manier blijft de huid er natuurlijk uitzien en zul je (mits je veel geduld hebt tijdens het aanbrengen van de coverstick – dit werkt het beste met een klein, maar stevig kwastje) geen lik foundation en coverstick op de huid kunnen ontdekken. Wil je precies weten hoe je op een onzichtbare manier pukkeltjes camoufleert, dan helpt dit artikel dat ik al eerder schreef misschien: How to cover spots, marks, etc.?

A healthy looking glow with Dr.Hauschka Illuminating Powder, NVEY Eco lipgloss and RMS Eyeshadow in Seduce

Belangrijk voor deze no make-up make-up look is vooral het gebruik van een illuminator. Droge, vermoeide huid gaat er sneller dof uitzien, maar met een glanzend poeder zoals de Illuminating Powder van Dr.Hauschka kun je deze glans weer snel terug toveren. De illuminator heb ik vooral aangebracht op de jukbeenderen (deze heb ik naar de wangen toe laten vervloeien), maar er kwam ook een beetje van deze poeder op de bovenlip (zodat de lippen nog voller lijken), net onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoeken (als highlighter). De Dr.Hauschka Illuminating Powder werkt erg subtiel, dus je hoeft niet bang te zijn dat je als een disco-bal eindigt. Aansluitend kan eventueel ook nog een (crème) blush gebruikt worden voor een extra frisse, gezonde uitstraling.

The Eyes – glowing neutral coloured eyeshadows

Op de ogen heb ik een aantal verschillende, neutrale oogschaduw-kleuren gebruikt, die ieder een net iets ander glans-effect geven. Als basis kwam een grijs-taupe oogschaduw (No.172) van NVEY over het gehele ooglid. In de buitenste ooghoeken en in de oogplooi heb ik vervolgens een donkerbruine oogschaduw aangebracht en goed laten samenvloeien met de lichtere kleur. Om iets meer glans te creëren, bracht ik de RMS Cream Eyeshadow in Seduce tegen de wimperrand aan (met deppende, omhoogwerkende bewegingen). Tot slot kwam er een koperachtige oogschaduw van Dr.Hauschka net boven de oogplooi. In het totaal is het een glanzende make-up look geworden, die er toch nog erg natuurlijk uit ziet en een echte oppepper aan de vermoeide huid geeft.

A healthy looking glow with Dr.Hauschka Illuminating PowderA healthy looking glow, a no make-up make-up look with products of Dr.Hauschka, NVEY, RMS

Hebben jullie al eens een illuminator gebruikt? En wat vinden jullie van deze glow op de  jukbeenderen?

Op de huid:
Dr.Hauschka – Illuminating Powder (LE: Slow Mood)

Op de ogen:

NVEY Eco – Organic Eyeshadow – No.172
NVEY Eco – Organic Eyeshadow – No.155

RMS – Cream Eyeshadow – Seduce
Dr.Hauschka – Eyeshadow Solo – No.02 Golden earth
Dr.Hauschka – Volume Mascara – No.01 Black

Op de lippen:
NVEY Eco – Organic Lip Lustre – Seduce Me

Lees ook:
- How to cover spots, marks etc.?
- Make-up look voor de rijpere huid