Deze make-up look “Hunter green eyes” is vooral leuk om te dragen tijdens de feestdagen of een avondje stappen. Alle ogen zullen gegarandeerd gericht zijn op jouw smokey eyes.

Om de look na te maken, wordt als eerst een donkergroene oogschaduw op het gehele beweeglijke ooglid opgedragen. Dit hoeft nog niet precies gedaan te worden. Later zal er nog genoeg tijd zijn om deze donkere kleur mooi te laten samenvloeien met de rest. Zorg er wel voor dat de oogschaduw in een V-vorm loopt aan de buitenzijde van het oog en dat de donkere kleur net iets boven de oogplooi uitkomt.

Make-up Look: Party Eyes (met Dr.Hauschka Eyeshadow in No.06, 01 + Lavera oogpotlood + Cream Eyeshader van Miss Helen)

Vervolgens wordt een fel groene oogschaduw op het midden van het ooglid opgedragen. Dit zorgt ervoor dat de oog-make-up er iets lichter en meer draagbaar uit komt te zien. In de binnenste ooghoek (en deels naar het midden van het ooglid toe) wordt, om dit effect te versterken, ook nog een gouden cream eyeshader aangebracht. 
Nu dit is gedaan, kan verder worden gewerkt met de donkergroene oogschaduw. Deze kan nu ook bij de onderste wimperrand worden aangebracht. Let daarbij op dat je de kleur tot aan de iris laat doorlopen, niet verder. Daarna kan ook de anthracite oogschaduw worden opgedaan. Meng deze kleur heel lichtjes met de donkergroene kleur in de buitenste ooghoeken en in het ooglid. Zorg daarbij dat je deze kleur niet te dik opdoet, je wilt nog wel dat de mooie groene kleur zichtbaar blijft.

Het belangrijkste bij deze “Hunter green eyes” look is dat je alle kleuren goed met elkaar laat samenvloeien. Gebruik hiervoor een lichte oogschaduwkleur, zoals Golden Sand van Dr.Hauschka. Breng deze kleur onder de wenkbrauwen aan met een grote `blenderbrush` en zorg daarbij dat je de kantjes van de groene oogschaduw raakt. Als slot wordt de bovenste- en onderste wimperrand voorzichtig met kajal donkerder gemaakt en mascara opgedragen.

Op de ogen: 

Dr.Hauschka – Eyeshadow – No.06 Mosgroen
Dr.Hauschka – Eyeshadow – No.01 Golden Sand
Dr.Hauschka – Eyeshadowpalet – No.04 Anthracite
Miss Sporty – Eyeshadow – No.17*
Miss Helen – Cream Eyeshader – No.01
Lavera – Kajal – No.01 Zwart
Dr.Hauschka – Volume Mascara – No.01 Zwart

* Is niet meer verkrijgbaar. De Make Up For Ever oogschaduw No.91 heeft dezelfde appel-groene kleur als de Miss Sporty oogschaduw.

Lees ook:
- “Diva make-up look”
- Bright make-up look for a party