Mooi zijn kan op elke leeftijd, ongeacht de hoeveelheid jeugdpuistjes of rimpels die iemand heeft. Wel heeft iedere huid en ieder gezicht andere soort producten en technieken nodig voor het aanbrengen van make-up. Zo staan glitterproducten bij jongeren bijvoorbeeld erg mooi, terwijl bij volwassenen de grove glitters beter vermeden kunnen worden. Mij leek het leuk om een keer een look te maken voor `volwassenen`, juist omdat bij een make-up look voor de rijpere huid er dus met andere dingen rekening moet worden gehouden. Mijn moeder was zo lief en wilde wel het testkonijn zijn voor deze look.

Make-up look voor de rijpere huid

Als eerste heb ik een gekleurde dagcrème van Laura Mercier aangebracht. Deze dagcrème is erg handig voor het wegwerken van kleine pigmentatievlekken, maar ook bijvoorbeeld voor het verdoezelen van het rode `drukplekje` dat ontstaat bij het dragen van een bril. Daarnaast geeft de crème een mooie subtiele glow aan het gezicht.

Op de ogen kwam (als test) een lichtblauwe oogschaduw, met een héél fijne shimmer en in de oogplooi heb ik een bruine kleur gebruikt uit het Dr.Hauschka Eyeshadowpalet. De kleurrijke blauwe oogschaduw zelf kan ik uiteindelijk niet aanraden, maar het gebruik van een subtiel kleuraccent op de ogen óf lippen staat vaak verassend mooi bij de rijpere huid. Zou ik deze look overnieuw maken, dan zou ik de blauwe oogschaduw vervangen door een oogpotlood in dezelfde kleur. Zorg bij het aanbrengen van de bruine oogschaduw ervoor, dat je hem nèt iets boven de oogplooi aanbrengt. Omdat de huid na verloop van tijd iets slapper wordt, kun je op deze manier ervoor zorgen dat de oogplooi nog steeds op dezelfde hoogte lijkt te zijn als vroeger.

Heel belangrijk voor deze look is het aanbrengen van een natuurlijk eruitziende mascara en wenkbrauwpotlood. Net als de `normale` haren, worden ook de wimpers en wenkbrauwen in het algemeen lichter bij het ouder worden. Door het gebruik van deze producten kan er weer wat kleur terug worden getoverd. Bij mijn moeder heb ik een bruin Eyepencil van Lavera als wenkbrauwpotlood gebruikt. Persoonlijk vind ik deze warme kleur erg voordelig staan (ook bij grijze haren).

Welke make-up tips hebben jullie voor de rijpere huid? En hoe zouden jullie het vinden als bv. Judi Dench en Maggie Smith reclame zouden maken voor een Chanel lippenstift?

Op de huid:
Laura Mercier – Illuminating Tinted Moisturizer – Warm Radiance
Bobbi Brown – Pot Rouge for Lips and Cheeks – No.06 Powder Pink

Op de ogen:
Sans Soucis – Superfrost creamy eyeshadow – 60/1 Bahama green (niet meer verkrijgbaar)

Dr.Hauschka – Eyeshadow Palet – No.02 Light Brown
Laura Mercier – Long Lash Mascara – Black

Op de wenkbrauwen:
Lavera – Soft Eyeliner – No.02 Brown

Op de lippen:
YSL – Rouge pur Couture Lipstick – No.08 Belle de Rose
Dr.Hauschka – Lippenstift – No.07 Roze