In de tentamenweken begon ik met het uittesten van mijn nieuwe gezichtsolie: De Arganic 100% Pure Arganolie. Dit had ik beter niet kunnen doen. Door de stress van de tentamens werd mijn huid onrustig (overal ontstonden er pukkels) en de arganolie leek het alleen maar erger te maken. Na twee weken gebruik leek mijn huid gelukkig wat rustiger te worden, waardoor ik de Arganic 100% Pure Arganolie wat beter kon gaan testen. Soms moet de huid even wennen aan een nieuw verzorgingsproduct!

Arganic 100% Pure Arganolie

De Arganic 100% Pure Arganolie heeft een fijne textuur. De olie kan je namelijk makkelijk over de huid verdelen en echt in de huid masseren. Door deze kleine gezichtsmassage krijgt de huid een mooie glow. Bovendien laat de olie een heel dun `laagje` achter op de huid, waardoor tevens deze glow ontstaat. Dit `laagje` moet beschermend werken, maar ik kan me voorstellen dat het voor diegenen met een vettigere huid minder aangenaam aanvoelt. Doordat de arganolie dus wat zwaarder op de huid ligt. De Arganic 100% Pure Arganolie geeft bij mijn normale- tot droge huid een goede verzorging. Ik gebruik iedere ochtend zo`n één á twee pompjes van de olie. Dat is voldoende. Bij drie pompjes lijkt de olie te vettig te worden voor mijn huid.

De geur van de arganolie spreekt mij echter helemaal niet aan. Ik kan de geur het beste omschrijven als een muffe koffie-geur. De geur is niet te overheersend en verdwijnt al snel na het aanbrengen van de Arganic 100% Pure Arganolie, maar omdat ik zelf zoveel waarde hecht aan een lekker geurend verzorgingsproduct zal ik het niet zo snel nakopen.

Kortom: De Arganic 100% Pure Arganolie geeft een goede verzorging aan mijn normale- tot droge huid en zorgt voor een erg mooie natuurlijke glow. Eén á twee pompjes van de olie zijn daarbij voor mijn huid voldoende. Daardoor is de arganolie zuinig in gebruik. De olie laat zich goed doseren door de handige verpakking met pompje. Jammer genoeg spreekt de geur van arganolie mij niet aan, hoewel deze geur wel snel verdwijnt na het aanbrengen.

De Arganic 100% Pure Arganolie wordt verkocht bij Arganwinkel.nl waar een flesje van 50ml rond de €23,- kost (op dit moment €17,95).

Lees ook:
- Weleda Amandel Verzachtende Gezichtsolie
- Bobbi Brown Cleansing Oil