Als er één merk schattige verpakkingen maakt voor haar verzorgingsproducten, dan is het wel het Amerikaanse natuurcosmetica-merk Badger. Sinds 1995 verkoopt dit merk al haar ronde, blikken doosjes met daarop `badger-illustraties` (op de Badger Evolving Body Balm staat er bijvoorbeeld een das aan een roos te ruiken; op de Anti-Bug Balm probeert een das een mug te vangen – erg schattig). Oorspronkelijk zat er in deze blikken doosjes een handzalf, maar tegenwoordig verkoopt Badger ook lippenbalsems en zelfs zonnebrandcrèmes.

Zelf heb ik de Evolving Body Balm, de Anti-Bug balm en de Sleep Balm van Badger gekocht. Alle drie de producten hebben een eigen, `natuurlijke` geur (afkomstig van etherische oliën). De Badger Evolving Body Balm heeft vergeleken met de twee andere producten de kruidigste geur. Je kunt duidelijk de combinatie van lavendel en roos ruiken. Een combinatie die ik persoonlijk erg geslaagd vind.

Badger Evolving Body Balm

Maar nu is natuurlijk wel de vraag, waar de balsem voor te gebruiken is. Volgens Badger is de Evolving Body Balm eigenlijk voor heel de huid te gebruiken. Van schrale handen, droge ellebogen en ruwe lippen tot aan de gevoelige huid rondom de ogen. In de Evolving Body Balm zitten daarom allemaal mooie, natuurlijke ingrediënten die de huid moeten verzorgen, zoals olijfolie, lavendel en calendula.

Persoonlijk gebruik ik de balsem vooral op mijn handen. De Evolving Body Balm is licht-vettend, maar trekt gelukkig snel de huid in. Daardoor vind ik hem erg fijn voor mijn wat drogere handen, die bij het gebruik van deze balsem lekker zacht worden. Af en toe gebruik ik de Badger Evolving Body Balm ook voor mijn lichaam en als lippenbalsem. Dit doe ik echter niet zo heel vaak. De balsem heeft naar mijn mening namelijk een iets té sterke geur om direct onder de neus gebruikt te kunnen worden, hoewel hij de lippen wel goed verzorgt. Op mijn lichaam vind ik deze geur juist wel heel fijn, maar daarvoor vind ik de textuur van de balsem weer niet perfect. Die is namelijk wat harder en moet eerst door de warmte van de handen opgewarmd worden. Het duurt daardoor lang om de balsem over heel je lichaam aan te brengen. Liever pak ik dus een bodylotion, die wat makkelijker te verspreiden is.

Kortom: Zoek je echt een product dat je speciaal voor je lichaam of voor je lippen wilt gebruiken, dan zou ik de Badger Evolving Body Balm niet zo snel aanraden. Er bestaan zoveel producten die fijner werken, doordat ze specifiek voor een bepaald huidprobleem gemaakt zijn (in de meeste lippenbalsems is bijvoorbeeld niet zo`n sterke geur verwerkt, omdat je hem zo dicht onder de neus draagt). Toch heb ik zelf geen spijt van mijn aankoop van de Badger Evolving Body Balm (hoewel ik in de toekomst misschien eerder een lippenbalsem van dit merk ga kopen). De Body Balm is voor mij vooral een luxe-product – een product dat ik gebruik om even te ontspannen en om tussentijds lekker van de geur te genieten. Daarvoor werkt deze balsem (en de andere twee balsems die ik van Badger heb ook) érg goed. De Badger Balms kosten rond de €5-10,-

Lees ook:
- Weleda Wilde Rozenolie
- Primavera Kalmerende Toner Kamille-Bernagie