Voor de verandering heb ik een keer een recensie over een reinigingsproduct dat niet 100% natuurlijk is: de Bobbi Brown Cleansing Oil. Deze reinigingsolie is speciaal bedoeld voor het reinigen van èn je gezicht èn je oog make-up.

In de Bobbi Brown Cleansing Oil zitten extracten van gember, olijf- en jojoba olie. Deze extracten moeten de huid verzorgen en irritaties voorkomen. De olie is dus extra zacht, zodat de gevoelige ooghuid niet geïrriteerd raakt. Toch reinigt de olie ook heel goed. Al mijn make-up wordt er prima afgehaald (zonder hard te moeten scrubben en boenen) en ook mijn mascara gaat er zonder vlekken mee weg. Ik heb geen watervaste mascara, dus of die er ook meteen weg mee gaat, kan ik je niet zeggen.

Bobbi Brown Cleansing Oil

Het nieuwsgierigst was ik naar de geur van dit product en die viel me niet tegen. Veel `normale merken` hebben namelijk naar mijn mening een te sterke, onnatuurlijke geur, maar de Bobbi Brown Cleansing Oil niet. Deze reinigingsolie ruikt wat naar olijfolie. Persoonlijk vind ik dit geen geur om verliefd op te worden (zoals ik dat wel heb bij eigenlijk bijna alle Weleda producten), maar hij is oke.

Kortom: Ik vind de Bobbi Brown Cleansing Oil een prima product voor het reinigen van mijn gezicht en oog make-up. Gescrub en geboen is niet nodig en zelfs mijn eczeemhuid kan tegen deze reinigingsolie. Bovendien is de geur oke. De Bobbi Brown Cleansing Oil ligt wel aan de dure kant met +/- €40,- voor 200ml. Persoonlijk zou ik hem niet voor dit geld kopen (ik heb een flesje van 30ml gratis bij een heel grote aankoop van make-up producten gekregen), omdat mijn vertrouwde natuurcosmetica-producten hetzelfde werk verrichten en daarbij stukken goedkoper zijn.

Lees ook:
- Weleda Amandel Verzachtende Gezichtsolie
- Dr.Hauschka Reinigingsmelk