Zoals sommigen van jullie misschien al weten ben ik dol op `sauneren` en eens in de zoveel tijd verwen ik mij dan tevens ook met een modderbad. Deze modder (Rhassoul-aarde) helpt echt super bij mijn eczeem en daarnaast zorgt hij er ook nog eens voor dat mijn wondjes sneller genezen. Al lange tijd ben ik daarom op zoek naar een goede variant van dit modder-masker dat ik bij de sauna gebruik, zodat ik ook thuis dit masker kan aanbrengen.

Een kleimasker dat ik een aantal weken geleden ontdekte, is het Cattier Paris Klei Masker met roze klei en aloe vera (deze is speciaal bedoeld voor de gevoelige huid). Dit masker is in tegenstelling tot veel andere kleimaskers al `samengesteld` – je hoeft hem dus niet meer te mengen met wat water en gezichtsolie. Dit vind ik persoonlijk erg handig, vooral omdat de textuur van het Cattier Paris Klei Masker zo fijn en zacht aanvoelt. Het doet me echt heel erg denken aan de textuur van de Rhassoul-aarde in de sauna, die wat dikker en crème-achtiger is dan de meeste kleimaskers. Daardoor kan hij goed op het gezicht (en lichaam) uitgesmeerd worden. Het Cattier Paris Klei Masker heeft daarnaast ook nog eens een fijne, subtiele rozengeur.

Cattier Paris Klei Masker met roze klei en aloe vera - voor de gevoelige huid

Persoonlijk ben ik erg blij met het Cattier Paris Klei Masker. De textuur is zoals gezegd helemaal naar mijn wens en ook de geur vind ik erg lekker. Het kleimasker met roze klei geeft een goede verzorging aan mijn normale- tot droge huid. Na afloop heb ik niet het gevoel dat ik per se nog een vochtinbrengende crème hoef aan te brengen. De huid voelt lekker zacht en schoon aan. Toch geeft het masker niet zo`n opvallend resultaat als dat ik dat heb met de Rhassoul-aarde of met mijn Dr.Hauschka Gezichtsmasker. Bij deze laatste twee producten merk ik echt duidelijk een verschil, doordat mijn wondjes sneller genezen. Het Cattier Paris Klei Masker doet dit jammer genoeg niet in dezelfde mate, maar hij geeft wel een fijne verzorging.

Kortom: Ik kan het Cattier Paris Klei Masker eigenlijk iedereen aanraden die op zoek is naar een wat dikker crème-achtiger masker, dat niet meer samengesteld hoeft te worden. Jammer vind ik dat het masker niet in dezelfde mate helpt bij mijn wondjes als dat de Rhassoul-aarde in de sauna dat deed. Wel geeft het kleimasker een goede verzorging aan mijn huid, waardoor deze er stralender uit gaat zien en zachter aanvoelt. Het masker kost rond de €7,- en heeft een zachte rozengeur.

Lees ook:
- Cattier Paris Klei Peeling
- Dr.Hauschka Gezichtsmasker (diepreinigend)