Er komen steeds meer leuke natuurcosmetica-merken naar Nederland toe. Zo kwam ik onlangs in een natuurwinkel in den Bosch (Calle Alamo) de merken Zuii en Terre d´Oc tegen en in een biowinkel in Zutphen (Binorm) vond ik het merk Cattier Paris. Deze drie in Nederland nog vrij onbekende nieuwe merken hebben allen een natuurcosmetica-zegel. Zo dragen de verzorgingsproducten van Cattier Paris bijvoorbeeld het ECOCERT-label.

De natuurcosmetica-keurmerken Natrue, BDIH en Ecocert

Maar het is wel opletten, nu het aanbod aan natuurcosmetica-producten steeds groter wordt en meer merken zich voordoen als `natuurcosmetica-merk`. Het makkelijkst is het daarom om te kijken of het product één van de natuurcosmetica-zegels heeft: Natrue, BDIH en ECOCERT. Deze drie keurmerken komen (tot nu toe) het vaakst voor bij de natuurcosmetica-producten die in Nederland verkrijgbaar zijn. Om één van deze zegels te krijgen, moet minstens 95% van de ingrediënten natuurlijk zijn. Synthetische geur- en kleurstoffen, siliconen en aardolie-producten zijn bij alle drie de keurmerken verboden (zie: Natrue.org, BDIH.de en ECOCERT.com). Natuurlijk zijn er ook andere keurmerken, bijvoorbeeld Demeter, maar deze komen of minder vaak voor (zoals in het geval van Demeter) of ze zijn minder betrouwbaar (zoals ECO-Control, waarbij een bedrijf zijn eigen kwaliteitseis mag definiëren – een bedrijf zou eventueel kunnen noemen dat zij 95% aan natuurlijke ingrediënten in een product wil gebruiken, maar dit is geenszins een verplichting om het ECO-Control label te krijgen).

De Cattier Paris Klei Peeling

Cattier Paris Klei Peeling

De Cattier Paris Klei Peeling draagt zoals gezegd het ECOCERT-label en is daarmee dus een natuurcosmetica-product. In de kleipeeling wordt o.a gebruik gemaakt van witte klei (dit type klei kan bij ieder huidbeeld gebruikt worden), lavendelwater (zuiverend), jojoba-olie (hydraterend) en pepermuntolie (anti-septisch). De Cattier Paris Klei Peeling ruikt dan ook een beetje naar deze pepermuntolie. Het is een lichte geur, die mij doet denken aan tandpasta (ik ben er niet dol op, maar ik vind het ook weer niet een storende geur). Daarnaast heeft de peeling net als tandpasta een witte, wat dikkere textuur. In de peeling zitten kleine korreltjes (van bamboe-extract), die volgens Cattier Paris een zachte peelende verzorging moeten geven aan de huid.

Zelf vind ik dat er in de Cattier Paris Klei Peeling best grove peeling-korreltjes zitten. Toen ik de peeling voor het eerst op mijn gezicht aanbracht, schrok ik dan ook even (ik had nog nooit eerder een `echte` gezichtspeeling gebruikt en in mijn verwachting had ik de korreltjes toch wat kleiner en zachter voorgesteld). Doordat de korreltjes wat grover zijn, masseer ik de peeling héél lichtjes en met ronddraaiende bewegingen op mijn huid – zonder daarbij een druk te zetten. Dit werkt gelukkig heel goed, want mijn huid wordt na het gebruik van de peeling lekker zacht, zonder daarbij trekkerig aan te gaan voelen. Uiteindelijk geeft de peeling dus toch wel een zachte verzorging aan de huid, ook al zijn de peeling-korreltjes zelf wat grover. Daarnaast reinigt de peeling mijn huid echt super goed en niet alleen mijn gezicht – de peeling is ook handig als je bijvoorbeeld last hebt van pukkeltjes op de rug. De Cattier Paris Klei Peeling kost rond de €8,- wat naar mijn mening een fijne, betaalbare prijs is voor een mooi natuurcosmetica-product. De peeling-korreltjes zouden wat mij betreft wat zachter mogen zijn, maar dat kan ook aan gewenning liggen. Mijn huid voelt in ieder geval na het gebruik van de peeling zacht én verzorgd aan.

Lees ook:
- Dr.Hauschka Gezichtsmasker (diepreinigend)
- Madara Deep Purifying Foam