Het is zo´n halfjaar geleden dat ik voor het eerst de Cattier Paris Secret Botanique crème probeerde. Na de zomer, waarin ik een heel erg licht aanvoelende dagcrème gebruikte (de Deep Moisture Fluid van Madara), wilde ik graag een iets dikkere crème en zo kwam ik bij deze dagcrème van Cattier Paris terecht. De Secret Botanique crème is speciaal bedoeld voor de droge- en gevoelige huid.

Cattier Paris Secret Botanique vochtinbrengende dagcrème

De Cattier Paris Secret Botanique crème is zoals gezegd stukken `dikker` en `zwaarder` qua textuur dan de Deep Moisture Fluid van Madara. Toch trekt ook deze crème snel de huid in. Wel merk ik, dat deze dagcrème een stuk `rijker` is. In het begin was ik daarom ook bang dat de crème toch iets te vettig zou zijn voor mijn huidbeeld (normaal- tot droog), maar dat was gelukkig niet het geval. De crème verzorgt goed en maakt mijn huid heel zacht en glad. Kortom: Qua verzorgende werking kan ik dit product zeker aanraden voor de normale- tot droge huid.

Er zit vrijwel geen geur aan de Cattier Paris Secret Botanique Crème. Dat komt omdat er in deze crème geen parfum is gebruikt. Handig dus als je een wat gevoelige huid hebt en allergisch reageert op parfum. Zelf mis ik wel de geur. Geur is voor mij namelijk net dat `extraatje` dat een verzorgingsproduct helemaal af maakt (mits het een geur is die mij aanspreekt).

De Cattier Paris Secret Botanique Crème zit in een simpele plastic verpakking met pompje. Dit pompje werkt (in tegenstelling tot het pompje van het Cattier Paris Sève Florale Serum) erg goed, waardoor de crème precies gedoseerd kan worden.

De Cattier Paris Secret Botanique is een prima verzorgingsproduct dus, waar ik vrijwel niets op aan te merken heb. Voor mij persoonlijk zou het nog een bonus zijn geweest als de crème een fijne geur had gekregen, maar ik begrijp de keuze die Cattier Paris gemaakt heeft om deze crème parfum-vrij te houden wel. Al helemaal omdat deze crème speciaal bedoeld is voor de gevoelige huid.

De Cattier Paris Secret Botanique Crème kost rond de €20,- voor 50ml.

Lees ook:
- Cattier Paris Sève Florale – glanzend en revitaliserend serum
- Madara Deep Moisture Fluid