Sommigen zweren bij anti-rimpel crèmes en serums, maar zelf sta ik er iets sceptischer tegenover. Naar mijn mening worden er te vaak te grote beloftes gemaakt door de cosmetica-merken. Ik geloof dan ook niet dat een anti-rimpel crème rimpels kan laten verdwijnen, hij kan ze hoogstens verzachten waardoor ze minder opvallen. Toch heb ik uit nieuwsgierigheid wel een serum uitgetest: het Cattier Paris Sève Florale Serum. Een serum heeft namelijk vaak een andere textuur dan `normale` dagcrèmes en ik wilde graag uittesten hoe deze aanvoelt op de huid. Rimpels probeer ik er dus niet mee weg te krijgen (nu ben ik ook nog maar begin twintig), maar een fijne extra verzorging voor de huid zocht ik wel in dit product.

Cattier Paris Sève Florale Serum

Het Cattier Paris Sève Florale Serum heeft een fijne vloeibare textuur, zoals gezegd: het is een textuur die je niet zo snel bij dagcrèmes tegenkomt. Het serum kan door deze textuur lekker snel in de huid trekken en hij laat dus geen `laagje` achter. Dit is wel handig, want zo kan ik meteen de aansluitende dagverzorging eroverheen aanbrengen. Het serum is voor mijn normale- tot droge huid niet voedend genoeg om op zichzelf gebruikt te kunnen worden. Maar volgens mij is dat ook niet echt de bedoeling van een serum. Ik gebruik het Cattier Paris Sève Florale Serum dan ook echt als extra verzorging in combinatie met mijn Secret Botanique dagcrème van ditzelfde merk. De combinatie van deze twee producten werkt erg goed, want mijn huid gaat er lekker zacht door aanvoelen, ziet er mooi `rustig` uit (zonder roodheid en pukkeltjes) en ja, een `glow` lijken deze producten ook te geven.

Tip: Probeer het serum niet op het puntje van je vinger aan te brengen om hem vervolgens op het gezicht te verspreiden. Dit deed ik de eerste keer, maar toen schoot het serum làngs mijn vinger op de grond. Beter kun je hem eerst even op de handpalm aanbrengen. Het pompje werkt helaas niet heel precies.

Eigenlijk heb ik dus vrij weinig kritiek te leveren over het Cattier Paris Sève Florale Serum. Was het niet dat ik uiteindelijk toch liever maar één verzorgingsproduct gebruik op de vroege ochtend, uit gemakzucht. Diegenen die wel van een uitgebreid verzorgingsritueel houden, kan ik dit serum ten harte aanraden. Het serum levert in combinatie met de dagcrème een erg mooie en verzorgde huid op. Had ik al gezegd dat het serum bovendien een lekker fris geurtje heeft dat niet te overheersend is?! Het Cattier Paris Sève Florale Serum kost rond de €25,-.

Lees ook:
- Cattier Paris Klei Peeling