Deze lente introduceert Dr.Hauschka vier vernieuwde douchecrèmes: Citroen-Lemongrass, Lavendel-Sandelhout, Rozen en Amandel. De douchecrèmes hebben een nieuwe verpakking met een praktische klikdop. Daardoor kan de douchecrème makkelijk worden meegenomen in een reistas, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de dop open gaat. Erg handig dus! Doordat de fles van een wat steviger kunststof is gemaakt, moet je wel wat meer druk zetten om de douchecrème eruit te krijgen dan bij een gebruikelijke tube. Gelukkig kan de dop van de fles worden afgehaald om ook echt bij het laatste restje product te komen.

Dr.Hauschka Douchecrèmes in Citroen-Lemongrass, Lavendel-Sandelhout, Rozen en Amandel

Zoals sommigen van jullie misschien al weten, ben ik dol op de geuren van de Dr.Hauschka producten en dat is bij deze douchecrèmes niet anders. In de douchecrèmes worden etherische oliën gebruikt (dit zijn oliën die gewonnen worden uit planten) en deze zorgen voor de geur van het product. De geur van de douchecrèmes ruik ik alleen tijdens het douchen, daarna vervluchtigen ze.

De zachtste geur van deze vier douchecrèmes heeft de Amandel Douchecrème. Deze variant heeft een mild-zoete amandelgeur. Een heel klein beetje doet deze geur mij aan de Zwitsal Kids producten van vroeger denken, die hadden ook zo`n zachte `poeder` geur. De Dr.Hauschka Douchecrème in Amandel is dus een leuk natuurlijk alternatief, als je net als mij deze geur ook zo lekker vindt. De meest frisse geur heeft de Dr.Hauschka Citroen-Lemongrass Douchecrème, gevolgd door de Lavendel-Sandelhout Douchecrème. Beiden zijn het frisse, kruidige geuren. De Citroen-Lemongrass Douchecrème heeft echter een opwekkende werking, terwijl de Lavendel-Sandelhout juist ontspant. Ook de Rozen Douchecrème heeft een heerlijk ontspannende geur. Het is een zoete, licht-kruidige rozengeur. Vaak vind ik rozengeuren te zoet en snoeperig ruiken waardoor ze op mij niet meer `natuurlijk` overkomen, maar deze douchecrème ruikt juist naar een echte rozentuin.

Alle vier de douchecrèmes van Dr.Hauschka voelen fijn zacht aan en geven meteen tijdens het douchen al een lichte verzorging aan de huid. In de douchecrèmes zitten ingrediënten zoals avocado- en zonnebloemolie, die voor deze werking zorgen. De crème-textuur zorgt ervoor dat de douchecrème makkelijk verspreid kan worden, zonder te schuimen.

De Dr.Hauschka Douchecrèmes kosten tussen de €10,95 en €14,50 voor 200ml.

Lees ook:
- Dr.Hauschka Bodymilk in Citroen-Lemongrass
- Dr.Hauschka Vitaliserend Masker