Jeukende handen, daar heb ik vooral last van in de wintermaanden. Door het vele snoepen tijdens de gezellige feestdagen komt de eczeem snel tevoorschijn. En om de jeuk te onderdrukken, wordt gekrabd. Mijn handen zien er daardoor wat droog uit met vele rode vlekjes. Een handcrème is daarom hard nodig: Om de handen weer wat zachter te krijgen en om de wondjes te genezen. Hiervoor gebruik ik mijn Dr.Hauschka Handcrème.

Dr.Hauschka Handcrème

De Dr.Hauschka Handcrème heeft een frisse, kruidige geur. Het is een `aparte` (maar naar mijn mening: lekkere) geur. Ik ben bij nog maar weinig cosmetica-producten zo`n kruidige geur tegengekomen. De geur is overigens niet te overheersend en je blijft hem ongeveer een kwartier lang ruiken.

De Handcrème zelf heeft een fijne crèmige textuur, die niet te dun is (ik vond bijvoorbeeld mijn Weleda Granaatappel Handcrème aan de wat dunne, vloeibare kant) en niet te dik (mijn Rituals Ginko`s Secret Hand Balm is bijvoorbeeld stukken dikker). De Dr.Hauschka Handcrème plakt daardoor niet en trekt lekker snel de huid in zonder een `laagje` achter te laten. Mijn ruwe eczeem-handen worden door de crème véél zachter en de rode vlekjes lijken sneller te verdwijnen. De crème zorgt er niet voor dat de jeuk verdwijnt (daarvoor is dan jammergenoeg toch een cortison-zalf nodig).

Kortom: Een erg fijne handcrème, die zelfs mijn ruwe eczeem-handen lekker zacht maakt. Bijzonder vind ik, dat de Dr.Hauschka Handcrème de rode vlekjes en wondjes op mijn handen sneller laat herstellen. Daardoor vind ik deze Handcrème een echte aanrader. De crème trekt snel de huid in en heeft een kruidige geur. De Dr.Hauschka Handcrème kost rond de €12,- voor 50ml.

Lees ook:
- Weleda Granaatappel Handcrème
- Dr.Hauschka Vitaliserend Masker