Het Dr.Hauschka Vitaliserend masker is geschikt voor alle huidbeelden. Het verfrist, hydrateert en stimuleert de regeneratie van de huid. Dr.Hauschka geeft op de website aan dat door dit masker de huid weer glad en fris wordt. Tevens kan het bij een huid met grote poriën en littekens gebruikt worden als een kuur.

Het Vitaliserend masker moet na de reiniging en versterking met een lotion worden aangebracht op de huid. Het masker ruikt heel lekker fris. Na 20 minuten moet het er weer worden afgewassen. Dan begint het masker ook iets trekkerig aan te voelen. Na het eraf wassen voelt mijn huid echt heerlijk zacht aan! De littekens zijn niet verdwenen (maar dat is denk ik ook te veel verwacht, na 1 keer gebruiken).

Dr.Hauschka Vitaliserend MaskerHet Dr.Hauschka Vitaliserend Masker als kuur bij grote poriën en littekens

Ik heb het masker ook gedurende 4 weken als kuur gebruikt. Het masker breng je dan lichtjes aan op de plekjes waar de littekens en grote poriën zitten. Daarna kun je je normale dagcrème (en indien nodig je foundation) eroverheen smeren. Dit werkt echt super goed! Na 1 dag zag ik al duidelijk verbeteringen. De littekens werden steeds vager. Na 2 tot 3 weken waren bijna alle littekens weg (alleen een `dieper` litteken dat ik er al een half jaar had zitten, bleef nog lichtjes zichtbaar).
 Het masker heb ik ook nog langer dan de aangegeven periode voor de kuur gebruikt. Dit is niet aan te raden, want de verbeteringen van de huid vinden echt in de eerste 4 weken plaats (daarna had het masker weinig- tot geen werking meer). Na een tussenperiode van een maand kun je het masker wel weer als kuur gebruiken.

Conclusie: Bij mij doet het Vitaliserend masker grote wonderen als ik het als kuur gebruik om mijn littekens te vervagen. Als ik het als masker gebruik, wordt mijn huid wel heel lekker zacht, maar ik zie niet zulke grote veranderingen/verbeteringen als bij de kuur.

Ik gebruik de term `litteken` voor rode vlekjes/dunnere huidplekken, die ontstaan na een wondje of acne. Deze rode vlekjes kunnen soms wel tot 6 maanden aanhouden, waardoor ze er uitzien als littekens. Ik heb gehoord dat dit officieel nog niet littekens genoemd worden. Het masker helpt heel goed tegen deze rode vlekjes en voorkomt dus dat ze echte littekens worden.

Lees ook:
- Dr.Hauschka Reinigingsmelk
- Weleda Wilde Rozenolie