De Lavera Bodylotion in Rose Garden heb ik al een flinke tijd thuis liggen, zonder er over geschreven te hebben. Hoog tijd om dat nu te doen, omdat deze bodylotion naar mijn mening een echt zomer-product is.

De Lavera Bodylotion in Rose Garden heeft namelijk een vrij zoetige, snoeperige rozengeur, die ik echt passend vind in de zomer – maar waar ik in de winter minder snel naar zou grijpen. Deze rozengeur is naar mijn idee zoeter dan de Lavera Wilde Roos Dagcrème en véél zoeter dan de kruidige Weleda Wilde Rozenolie. De geur van deze Bodylotion in Rose Garden blijft geruime tijd hangen: voor mijn neus is hij zeker een aantal uurtjes na het opsmeren ervan nog ruikbaar. Lekker dus, zeker voor diegenen die van warme, zoetige geuren houden.

Lavera Bodylotion in Rose Garden

De Bodylotion zelf heeft een wat dikkere, glycerine-achtige textuur. Je moet je dus even de tijd nemen om de bodylotion goed in te masseren (omdat je anders een wit laagje ziet), maar daarna trekt hij ook goed in – zonder een vettig laagje achter te laten. De huid ziet er dan mooi verzorgd uit. Na het scheren kunnen mijn benen nogal droog eruit zien – met kleine huidschilfertjes – maar deze gaan door het gebruik van de Lavera Bodylotion in Rose Garden goed weg. Daarnaast geeft de Bodylotion een mooie glans aan mijn benen na het scheren.

De Lavera Bodylotion in Rose Garden kost rond de €9,- voor 150 ml. Ik vind het een fijn product, maar ik heb ook al bodylotions getest die meer naar mijn smaak zijn. Zo vind ik persoonlijk de glycerine-textuur wat minder fijn – mijn voorkeur gaat naar een lichtere, vloeibare textuur zoals dat bijvoorbeeld de Dr.Hauschka Bodymilk in Citroen-Lemongrass heeft. Toch vind ik de Lavera Bodylotion in Rose Garden zeker geen slecht product, al helemaal bij deze mooie prijs voor een natuurlijk product met Natrue-Certificaat (hij is tevens ook voor veganisten geschikt). De Bodylotion maakt zachte benen (daarvoor gebruik ik hem vooral), laat geen plak-gevoel achter en geeft een zoetige geur, die je zeker wel een aantal uurtjes blijft ruiken.

Hebben jullie al eens de Lavera Bodylotion in Rose Garden geprobeerd? En wat vinden jullie van zoetige geuren? Voor elk seizoen, of meer voor in de zomer?

Lees ook:
- Dr.Hauschka Bodymilk in Citroen-Lemongrass
- Weleda Wilde Rozenolie