Lavera Faces Calendula BalanscrèmeNormaal gesproken heb ik een vrij droge huid en ik gebruik daarom ook meestal een intensief verzorgende dagcrème. Op sommige momenten echter, (vooral vlak voor de ongesteldheid) kan mijn huidbeeld totaal veranderen. Op zulke momenten vind ik het handig om ook een dagcrème in huis te hebben voor de gemengde- tot vettige huid, zoals de Lavera Faces Calendula Balanscrème.

Deze Lavera Faces Calendula Balanscrème verzorgt de huid met ingrediënten zoals mangopitboter en oliën van olijf, avocado en (zoals de naam al zegt) calendula. Naast de verzorgende werking moet deze crème volgens Lavera ook een regulerende werking op de gemengde huid hebben.

De gezichtscrème maakt mijn huid inderdaad heerlijk zacht (net als de `vettigere` Wilde Roos Hydraterende Gezichtscrème van Lavera). Daarnaast merk ik ook, dat de Lavera Faces Calendula Balanscrème genoeg verzorging geeft aan enkele droge plekjes op mijn wangen, zonder daarbij meteen vettend te zijn voor mijn vettigere huid rond de T-Zone. Dat deze crème een regulerende werking heeft, merk ik niet meteen, maar hij is zeker geschikt voor de combinatiehuid (die dus deels droge plekken heeft, maar ook een vettigere T-Zone). De Calendula Balanscrème heeft een fijne, zacht-zoetige geur en kost rond de €12,- voor 30ml.

Lees ook:
- Lavera Faces Wilde Roos Hydraterende Gezichtscrème
- Weleda Iris Hydraterende Dagcrème