De Basis Sensitive Serie van het natuurcosmeticamerk Lavera is bedoeld voor ieder huidstype, dus ook voor de gevoelige huid. Daarom was ik erg nieuwsgierig naar deze Handcrème, omdat ik vooral in de winter last kan hebben van droge eczeemhuid op mijn handen.

De Lavera Handcrème geeft een goede verzorging aan de handen, zelfs de heel droge plekjes voelen na het gebruik van de crème weer lekker zacht aan. Overigens is deze crème niet tè vettig, want hij trekt wel heel snel de huid in.

Lavera Basis Sensitiv Handcrème

Daarnaast kan ook mijn eczeemhuid tegen de crème, zonder extra te gaan jeuken. Het rare is, dat bij de Lavera Handcrème mijn handen eerst moesten `wennen` aan de crème, de eerste dag jeukten ze namelijk wel erger, terwijl de dagen erna de jeuk juist meer leek te verdwijnen. Ook bij een tweede keer uittesten viel me dit weer op. Heeft één van jullie hier ook al ervaringen mee?

De Handcrème heeft een warme, moeilijk omschrijfbare geur. Op de website van Lavera wordt deze handcrème als fris omschreven, maar daar ben ik het niet echt mee eens. In de crème zelf zitten ingrediënten zoals amandel en bio-sheabutter, dus ik denk dat daar die `warme` geur vandaan komt. Voor diegenen die de concealer uit het oude assortiment van Lavera hebben geprobeerd: zo ruikt de Handcrème ook!

Al met al vind ik de Lavera Handcrème een fijn product, dat goed verzorgend is en ook door de zeer gevoelige huid verdragen wordt. De Handcrème kost rond de €3,50 voor 75ml en heeft dus ook nog eens een mooie prijs. Super!

Lees ook:
- Weleda Duindoorn Handcrème
- Lavera Faces Wilde Roos Hydraterende Gezichtscrème