Van het Letse natuurcosmetica-merk Madara heb ik drie producten getest, speciaal voor de normale- tot gemengde huid. In de producten, waaronder ook in de Madara Deep Balance Toner, worden ingrediënten verwerkt zoals frambozen (laten de poriën samentrekken en reguleren de talgklieren), rozenwater (werkt kalmerend, samentrekkend en reinigend) en kamille (heeft kalmerende en herstellende eigenschappen). In de producten wordt daarnaast wel veel alcohol gebruikt, maar deze is gelukkig niet uitdrogend (ook niet bij mijn huid, die meestal juist meer naar de droge kant neigt).

Madara Deep Balance Toner, voor de normale- tot gemengde huid

De Madara Deep Balance Toner heeft net als de Deep Purifying Foam een neutrale geur, die bijna niet ruikbaar is. Als ik de geur toch zou moeten omschrijven dan zou ik dat doen met de woorden: alcohol, gras, bloemig, fris. De Madara Deep Moisture Fluid heeft vergeleken met deze Toner een veel sterkere geur en daar overheerst wel echt de gras-geur. De Deep Balance Toner vind ik erg goed werken in combinatie met de andere twee verzorgingsproducten. Mijn huid voelt lekker zacht aan, ziet er egaal uit en wat mij echt opvalt is dat mijn foundation met dit verzorgings-patroon véél egaler aangebracht kan worden. In hoeverre dit het werk is van de Deep Balance Toner, of van de andere twee producten kan ik niet zeggen. De Madara Deep Balance Toner heeft een echte vloeibare textuur (het beste werkt het dus om hem met een vochtig watje aan te brengen) en zit in een mooie, strakke verpakking.

Persoonlijk ben ik erg tevreden met dit verzorgings-patroon. De producten van Madara werken super goed in combinatie met elkaar. Mijn huid gaat er daardoor mooi glad uitzien en voelt zacht aan. Vooral verbaasd ben ik erover, dat mijn foundation zo egaal aangebracht kan worden na het gebruik van deze producten. De geur van de producten is jammer genoeg niet helemaal mijn ding, vooral de intensieve gras-geur van de Moisture Fluid stoort mij. Bij de Madara Deep Balance Toner verdwijnt de neutralere geur gelukkig heel snel na het opdragen ervan. De Balance Toner kost rond de €13,- en kan o.a gekocht worden bij DermaCare.nl

Lees ook: 
- Madara Deep Moisture Fluid
- Madara Deep Purifying Foam