Afgelopen tijd heb ik de Madara Deep Purifying Foam gebruikt om mijn gezicht te reinigen. In het begin stond ik vrij sceptisch tegenover het gebruik van een `schuim` als make-up reiniger (hoe kan een `schuim`, foundation en zelfs oogmake-up weghalen?), maar dit vooroordeel bleek totaal ongegrond te zijn.

Madara Deep Purifying Foam

De Madara Deep Purifying Foam haalt prima de make-up weg. Madara raadt aan om de Foam rechtstreeks op de vochtige huid aan te brengen, maar ik vind het fijner werken met een nat gemaakt wattenschijfje. Daarmee dep ik dan lichtjes over de huid heen om vervolgens de make-up er met strijkende bewegingen af te halen. Dit gaat echt super goed. Foundation, mascara, oogschaduw, echt alle make-up krijg ik er zonder geboen mee weg (watervaste producten gebruik ik niet, dus ik weet niet of die er ook net zo goed mee weg gaan). De Madara Deep Purifying Foam droogt de huid niet uit en kan daarom bij alle huidbeelden gebruikt worden.

Persoonlijk vind ik het jammer dat de Madara Deep Purifying Foam geen `speciale` geur heeft, maar dit is ook het enige minpuntje dat ik kan bedenken. De Madara Deep Purifying Foam haalt dus heel goed alle make-up weg, heeft een stijlvolle verpakking en is ook nog eens van mooie natuurlijke ingrediënten gemaakt (de producten van Madara hebben het ECOCERT-certificaat).

De Madara Deep Purifying Foam kost rond de €16,- voor 150ml en kan o.a bij Dermacare.nl worden gekocht. Deze webwinkel verkoopt naast Madara ook de merken Dr.Hauschka, Bonadea, Phyto-Naturelle, Webecos, Dr.Tadlea, Recipe for Men, Alcina en Clarena.

Hebben jullie al eens een `schuim` gebruikt voor het verwijderen van make-up? Wat vonden jullie ervan?

Lees ook:
- Dr.Hauschka Reinigingsmelk