Het Duitse natuurcosmetica-merk Primavera ken ik vooral van de lekker ruikende, etherische oliën (dit zijn natuurlijke oliën die worden gewonnen uit planten en ze kunnen o.a gebruikt worden in een stoombadje voor het gezicht). Ook in de gezichtsverzorging van Primavera worden deze etherische oliën (die tevens een helende en rustgevende werking kunnen hebben op de huid) gebruikt. Vorige maand bracht het merk een nieuwe gezichtsverzorgingslijn op de markt, waar ik dus wel erg nieuwsgierig naar werd. De nieuwe lijn `Kamille-Bernagie` is speciaal bedoeld voor de gevoelige huid en ruikt naar de kruidige/bloemige kamille-plant. Persoonlijk vind ik dit een erg fijne, rustgevende geur.

Primavera Kalmerende Reinigingsmelk in Kamille-Bernagie

Net als de andere producten uit de `Kamille-Bernagie` lijn, heeft ook de Primavera Kalmerende Reinigingsmelk ingrediënten zoals kamille, bernagie, hamamelis, salie en jasmijn. De huid wordt door de Reinigingsmelk dus niet alleen gereinigd, maar ook nog eens verzorgd. Erg handig dus voor een gevoelige huid, die je niet extra wilt belasten met uitdrogende stoffen. Persoonlijk vind ik de Primavera Kalmerende Reinigingsmelk erg fijn werken. Oogmake-up en zelfs mijn foundation, kan ik er prima mee verwijderen. Ik draag geen watervaste producten, dus ik weet niet of die er net zo goed mee weggehaald kunnen worden. De Primavera Kalmerende Reinigingsmelk prikt niet in mijn ogen bij het weghalen van de oogmake-up en voelt lekker zacht aan op de huid. Ook mijn eczeem-huid op de handen kon tegen deze Reinigingsmelk, zonder extra te gaan jeuken.

De Primavera Kalmerende Reinigingsmelk kost rond de €18,- voor 100 ml en kan o.a gekocht worden bij de online webwinkel van bloesem-remedies. Zelf heb ik een reissetje uitgeprobeerd, dus vandaar dat de verpakkingen op de foto er stukken kleiner uitzien. De grote Primavera Kalmerende Reinigingsmelk heeft een glazen pompflacon, maar eenzelfde kenmerkende groene verpakking.

Lees ook:
- Dr.Hauschka Reinigingsmelk
- Weleda Amandel Verzachtende Gezichtsolie