Een tijdje terug schreef ik al over de Primavera Reinigingsmelk uit de Kamille-Bernagie lijn. Deze lijn is speciaal bedoeld voor de gevoelige huid en in de producten zijn dan ook ingrediënten verwerkt zoals kamille, bernagie, salie, hamamelis en jasmijn. Deze ingrediënten moeten de huid verzorgen en tevens ook kalmeren.

Primavera Kalmerende Toner Kamille-Bernagie

In combinatie met de Reinigingsmelk heb ik de Primavera Kalmerende Toner gebruikt, die een wel erg bijzondere textuur heeft. De Kalmerende Toner heeft door de aloë vera, zo las ik bij Mevrouw-Minder, namelijk een vrij dikke `gel-achtige` textuur gekregen. De eerste paar dagen moest ik hier erg aan wennen, maar uiteindelijk ben ik deze textuur heel fijn gaan vinden. Ik had namelijk al de aparte gewoonte om lotions rechtstreeks op de huid aan te brengen (door een kommetje te maken met de hand – en dan de lotion heel snel op mijn huid te deppen), maar dat gaat natuurlijk veel makkelijker als de toner wat minder vloeibaar is.

De Primavera Kalmerende Toner heeft een fijne kruidig-bloemige geur, die ik persoonlijk erg ontspannend vind. Ook op mijn huid voelt de Kalmerende Toner ontspannen aan, want ik kan hem zelfs op mijn eczeem-huid gebruiken. De lotion lijkt de huid nog wat extra vochtigheid te geven en voelt zelfs nog een beetje voedend aan (bij andere lotions heb ik meer het idee dat ze alleen ter `verfrissing` zijn). De Primavera Kalmerende Toner kost rond de €18,- voor 100 ml en kan o.a gekocht worden bij Bloesem Remedies.

Lees ook:
- Primavera Kalmerende Reinigingsmelk Kamille-Bernagie
- Weleda Verfrissende Gezichtstonic