De afgelopen weken heb ik een kennismaak-setje met verzorgingsproducten van Ringana uitgetest. Ringana is een Oostenrijks natuurcosmetica-merk dat haar producten `vers` maakt en rechtstreeks naar klanten opstuurt (ze hebben dus geen winkels). Op deze manier kan Ringana haar verzorgingsproducten zonder conserveringsmiddelen maken en er toch voor zorgen dat de producten tot 3 maanden na het openen ervan houdbaar zijn. Conserveringsmiddelen die niets voor de huid doen (tenminste niet in positieve zin) worden dus weggelaten, zodat er meer `plek` is voor de echt verzorgende ingrediënten. In mijn kennismaak-setje voor de droge huid zat een Ringana Refresh Creme-Konzentrat 3 (crème), een Gesichtswasser L (lotion) en een Reinigungsmilch (reinigingsmelk).

Ringana Refresh Gezichtsverzorgingsproducten

De Ringana Refresh Reinigungsmilch

De Ringana Refresh Reinigungsmilch is een zachte, vrij vloeibare reinigingsmelk. De reinigingsmelk laat een schoon gevoel achter, zonder dat de huid trekkerig gaat aanvoelen en verwijdert mijn make-up goed (mijn mascara gaat net iets lastiger er mee weg). Wat dit betreft ben ik erg tevreden met de Ringana Rifresh Reinigungsmilch. De geur van de reinigingsmelk (en ook van de Creme-Konzentrat trouwens) spreekt me echter minder aan, hoewel deze zeker niet overheersend is. Het is een soort `gras` geur en daar ben ik vanwege mijn hooikoorts wat minder dol op.

De Ringana Refresh Gesichtswasser L

De geur van de Ringana Refresh Gesichtswasser vind ik daarentegen juist wel weer heel lekker. Deze gezichtslotion heeft een licht-zoetige geur, waarschijnlijk door de sinaasappel en appel die in de lotion zitten. De lotion lijkt de huid wat extra vochtigheid te geven en werkt echt verfrissend.

De Ringana Refresh Creme-Konzentrat 3

Aan de Ringana Refresh Creme-Konzentrat 3 moest ik wat wennen. Deze verzorgende gezichtscrème voor de droge huid is gemaakt op water-in-olie basis i.p.v. andersom. Daardoor voelt de crème dikker en zwaarder aan qua textuur dan de crèmes die ik gebruikelijk heb. De crème heeft ook wat langer nodig om in de huid te trekken. Toch vind ik de crème, nu ik hem al wat langer gebruik, erg fijn. Ik was bang dat hij te vettig zou zijn voor mijn normale- tot droge huid, omdat hij zo zwaar aanvoelt, maar deze angst blijkt ongegrond. Mijn huid wordt goed gevoed en krijgt ook een `glow`, maar ziet er zeker niet `vettig` uit.

Kortom: De gezichtsverzorgingsroutine met de Ringana natuurcosmetica-producten beviel mij goed, hoewel de geur van de reinigingsmelk en de crème jammergenoeg niet helemaal naar mijn smaak is. De producten doen hun werk erg goed; zorgen voor een zachte en verzorgde huid.

Het kennismaaksetje met de Ringana gezichtsverzorgingsproducten kost rond de €20,- en wordt via de website van Ringana zelf verkocht.

Lees ook:
- Primavera Kalmerende Crème Kamille-Bernagie
- Lavera Faces Calendula Balanscrème